Predstavujeme dánsku značku &tradition

Predstavujeme dánsku značku &tradition

01.05.
2014

Katka Horáková

Dnes by som vám chcela predstaviť značku, ktorá bola jasným "must-have" v našom novom e-shope a som rada, že ju do Česka aj na Slovensko privážame ako prvý. Dánska firma s nezvyklým - o to však zapamätatelnejším názvom &tradition (AndTradition) ma naozaj chytila za moje dizajnérske srdce.

Tento názov zvolila firma (predtým známa ako Unique Copenhagen) v roku 2010. V jej sortimente nájdete ikonické svietidlá od dizajnérov ako Verner Panton, Jørn Utzon alebo Arne Jacobsen, rovnako tak ako nádherné a štýlové súčasné designy od popredných škandinávskych dizajnérov a dizajnérskych tímov ako sú Sami Kallio, Norm Architects alebo Space Copenhagen.

Zakladateľ &tradition Martin Kornbek Hansen to vyjadril slovami: "Chceme sa spojiť so starými majstrami a zároveň dať priestor novým dizajnérom, definovať to, čo sa v budúcnosti stane klasikou dizajnu. Vidíme spojitosť medzi starými majstrami, ktorí boli avantgardní vo svojej dobe a novými dizajnérmi, ktorí dnes vytvárajú budúce ikony."

&Tradition stavia na dedičstve škandinávskeho dizajnu, kombinuje precízne remeselné prevedenie s moderným dizajnom, severskú tradíciu s vysokou kvalitou. Tak ako snáď všetci Škandinávci, aj ľudia okolo &tradition majú v sebe zakorenený rešpekt k prírode a vieru v nadčasový dizajn.

Vďaka inovatívnemu prístupu k výrobným postupom a použitím nových materiálov však dokázali citlivo skĺbiť tradíciu s moderným dizajnom a výsledkom je nádherné portfólio elegantného štýlového nábytku a svietidiel, ktoré bude fungovať ako v modernom interiéri, tak v priestoroch klasického štýlu. Poďme sa na pár kúskov pozrieť:

&tradition (AndTradition): lampa Copenhagen, židle Catch, stůl Raft

Závesná lampa Copenhagen je horúcou novinkou tohtoročných veľtrhov dizajnu a bývania. Pri jej návrhu sa jej autori Peter Bundgaard Rutz a Signe Bindslev Henriksen zo štúdia Space Copenhagen inšpirovali starými námornými plynovými lampami.

Stôl Raft v dymovo olejovanom prevedení pochádza z dielne ďalšieho slávneho architektonického a dizajnérskeho štúdia Norm Architects. Južanskú vrelosť do návrhu kresiel zo série Catch vložil španielsky dizajnér Jaime Hayon a ako už názov napovedá, táto stolička vám otvorí svoju náruč a objíme vás.

&tradition: pohovka Mayor Sofa, stolek Shuffle, závěsné světlo Copenhagen SC6, stojanová lampa Bellevue

Noblesná pohovka Mayor Sofa je klasickým dizajnom, za ktorou stoja dve veľké osobnosti modernistickej éry: Arne Jacobsen a Flemming Lassen. Arne Jacobsen je tiež autorom stojanovej lampy Bellevue, ktorej návrh sa datuje do roku 1929.

Tvar odkladacieho stolíka Shuffle z čierneho mramoru (dizajn Mia Hamborg) si určíte sami tým, v akom poradí poskladáte jednotlivé tvarové komponenty. Závesná lampa Copenhagen SC6 v zelenkavej farbe je menšou sestrou lampy, ktorú ste videli nad jedálenským stolom na predošlom obrázku.

&tradition: židle In Between, stůl Raft, závěsný lust Mass, lampička Milk

Stôl Raft v čiernom morení obklopujú stoličky In Between z tvarovanej dubovej a jaseňovej dyhy, ktorých autorom je fínsky dizajnér Sami Kallio. Luster je zložený zo závesných svietidiel Mass v prevedení mramor a navrhli ho Kasper Rønn a Jonas Bjerre-Poulsen zo štúdia Norm Architects. Rovnako tak sú aj autormi stolnej lampičky Milk, mojej lásky na prvý pohľad.

&tradition: stolička Raft, závěsná svítidla Mega Bulb

Stolička zo série Raft v prírodnom prevedení (dizajn Norm Architects) v kombinácii so zlatistými svietidlami Mega Bulb v dizajne od Sofie Refer. Toto je len malá návnada - ďalšie nemenej skvelé kúsky zo sortimentu &tradition môžete vidieť v našom e-shope.

Napíšte mi, ako sa vám páčia!

Jste z Česka? Přejděte na Představujeme dánskou značku &tradition
Shopping from the EU? Switch to Introducing the Danish brand &Tradition

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť