Jarné novinky od Menu

Jarné novinky od Menu

03.02.
2016

Michal Horák

Na tradičných veľtrhoch dizajnu, ktoré sa konajú každý rok v januári a februári, predstavila dánska značka Menu kolekciu noviniek z jesene minulého roka aj začiatkom tohto roka. Poďme sa na ne bližšie pozrieť.

Nová kolekcia bola vytvorená v minimalistickom duchu a je inšpirovaná štýlom modernizmu. Firma Menu túto kolekciu nazýva sloganom "Modernism Reimagined". Väčšina noviniek je dostupná počas troch týždňov, časť z nich má dostupnosť dlhšiu. Objednávať však môžete už teraz.

A na aké novinky sa konkrétne môžete tešiť?

Nerezové mlynčeky Bottle

Mlynčeky na korenie Bottle sú novo k dispozícii v prevedení z kartáčovanej (brúsené) a tiež leštenej nerezovej ocele. Nové varianty tak dopĺňajú populárnou kolekciu mlynčekov z dielne dánskeho štúdia Norm Architects, ktoré tvoria dizajnérske duo Jonas Bjerre-Poulsen a Kasper Rønn.

Nerezové mlýnky Bottle

Štýlový záhradný nábytok WM String

WM String je kolekcia ľahkých, ľahko prenosných stoličiek a kresiel z lakovaného kovu, ktoré možno použiť ako v interiéri, tak najmä exteriéri. Nábytok navrhli dizajnéri Wendy Legro a Maarten Collignon z holandského dizajn štúdia WM.

Zahradní nábytek WM String

Vešiaky Anker Rack a kolekcie vankúšov a dek Rain

Chytro vymyslený, praktický vešiak Anker Rack z bielo, alebo čierno lakovaného kovu sa hodí do hotelov či reštaurácií, ale aj do spálne. Pre Menu ho navrhli dizajnéri Christian Troels a Jonas Birkebæk Poulsen.

Věšák Anker Rack

Kolekciu vankúšov a dek Rain zo 100% vlny navrhli dizajnérky Signe Hytte a Kristina Kjær. Pri navrhovaní sa držali starých remesiel a tradičných postupov, preto je všetko vyrobené na klasických pletacích strojoch. Vzor je inšpirovaný temným a melancholickým podnebím Škandinávie. 

Věšák Anker Rack

"Skladané" vázy Folded

Folded zaujmú netradičným skladaným tvarom, ktorý navrhla dánska dizajnérka Amanda Betz. Sú vyrobené z keramického ílu a k dispozícii v troch zemitých tónoch: Ash, Carbon, Taupe a tiež vo vysokej verzii.

Vázy Folded

Konferenčné stolíky Turning Table

Nemecká dizajnérka Theresa Arns hľadala spôsob, ako efektívne skombinovať stôl s úložným priestorom. Vznikol tak originálny konferenčný stolík s vekom, ktoré sa dá elegantne odklopiť otočením okolo jednej z nožičiek. K dispozícii v prevedení Black Ash a White Oak.

Stolek Turning Table

Stolná lampa Conic

Lampa Conic Table Lamp je praktická, napriek tomu však hravá. Lampa je z lakovanej ocele a jej súčasťou je aj stmievač. Autorom dizajnu je Thomas Bentzen.

Lampa Conic

Kolekcia hodín a budíkov z lešteného kovu

Už spomínané dánskej dizajnérske štúdio Norm Architects pre Menu navrhlo nové prevedenie hodín a budíkov z kovu. Nástenné hodiny Norm Wall Clock sú tak novo k dispozícii v prevedení z brúsenej nerezovej ocele a brúsenej mosadze. Taktiež otočné budíky Tumbler sa dočkali oceľovej a mosadznej varianty.

Hodiny Norm Wall Clock

Budík Tumbler Steel

Nástenné lampy Staple

Lampy Staple rozširujú už existujúui kolekciu industriálnych svietidiel Tribeca, inšpirované estetikou New Yorku 30. rokov minulého storočia. K dispozícii v prevedení čierno lakovanej ocele alebo v prevedení mosadznom.

Lampa Staple

Príborový set New Norm Cutlery

New Norm Cutlery je príborový set nadčasovej a veľmi odolnej konštrukcie. Vďaka tomu sa rýchlo stal obľúbeným medzi prevádzkovateľmi reštaurácií po celom svete. Na DesignVille k dispozícii v čiernej variante. Autormi dizajnu je taktiež slávne duo Norm Architects.

Příborový set New Norm Cutlery Black

Nakoniec zostáva dodať, že zoznam noviniek Menu rozhodne nie je konečný a v predstavovaní budeme ďalej pokračovať na tomto blogu. Chcete sa o novinkách dozvedieť ako prví? Stačí odoberať newsletter DesignVille, alebo nás sledovať na Instagrame, Facebooku, či Pintereste.

Jste z Česka? Přejděte na Jarní novinky od Menu

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť