Leto v škandinávskom štýle

Leto v škandinávskom štýle

25.07.
2017

Lucie Čačalová

Škandinávci si vedia leto náležite užívať - či už ide o barbecue s priateľmi, piknik na rozkvitnutej lúkej s rodinou alebo posedenie vo dvojici na brehu jazera. Pozrite sa, ako si leto v severskom štýle môžete užiť aj vy!

Škandinávske leto štartuje oslavou Midsommar, letného slnovratu. Najdlhší deň v roku sa nesie v znamení piknikov a vonkajších párty, dobrého jedla a pitia a hlavne pohodovej nálady v spoločnosti rodiny a priateľov. Ostatne, o tom je tiež celé leto, či už v Dánsku, vo Švédsku alebo Fínsku.

Severské letné radovánky

Obyvatelia Škandinávie patria podľa výskumu World Happiness Report k najšťastnejším ľuďom sveta. A to aj napriek pochmúrnemu počasiu panujúcemu na severe po väčšinu roka, ktoré vo väčšine z nás radosť práve neevokuje.

Čím to je? Severania radi trávia svoj čas v spoločnosti svojich blízkych, ktorí ich robia šťastnými bez ohľadu na počasie či ročné obdobie. Skúste to tento rok tiež tak a využite každú príležitosť na posedenie so svojimi blízkymi! 

Ideálna príležitosť na stretávanie je posedenie na terase či záhrade v spoločnosti dobrého jedla z grilu či sladkých dezertov. Servírujte kvalitné víno v luxusnej dekantačnej karafe od Menu sprevádzanej vybranými syrmi na štýlovom drevenom lopári Asymmetric.

Menu Karafy

Nezabudnite na vodu s citrónom v praktickej veľkej karafe a samozrejme tiež na ľad vo vedierku Glacier. Keď na stôl postavíte elegantné poháre Essence doplnené o pár sklenených svietnikov Kastehelmi, fínske leto na seba nenechá dlho čakať.

Ferm Living Assymetric

Osviežujúce limonády nesmú chýbať

Kým Švédi milujú Bazovú limonádu, Fíni si radi pochutnávajú na svojej špecialite - šťave z naložených citrónov, ktorej sa hovorí "sima". Ak chcete vonkajšiemu posedeniu dodať trochu severského štýlu, servírujte domáce limonády v dizajnovej karafe Ripple. Za vlnitým sklom karafy bude dokonale vyzerať akákoľvek kombinácia letného ovocia, mäty a ľadu!

Ferm Living Chris Tonnesen

Dlhé letné večery

Teplé noci k letu neodmysliteľne patria. Škandinávci si potrpia na to, aby aj ich terasa či záhrada vyzerala skvele a ich hostia sa cítili ako v bavlnke. Záhradu preto osvetlite vonkajšími lampášmi Pipe Hurricane a hosťom prichystajte mäkučkú deku pre prípad nočného chladu.

Menu Pipe

Nezabudnite ani na zábavu - môžu to byť dizajnové karty, drevené domino, minimalistické pexeso či hudba z bezdrôtového reproduktora Vifa.

Omamný drink priamo z Dánska

Vedľa vína privítajte hostí opojným dánskym koktailom Hyldeblomst. Vezmite si koktejlový set Plum od Tom Dixon a pustite sa do miešania!

Menu Plum cocktail

V shakeri zmiešajte:

  • 50 ml ginu,
  • 25 ml bazového sirupu,
  • šťavu z limetky.

Dobre premiešajte a servírujte v pohári Tank plnom ľadu a plátkov šalátových uhoriek. Lepší štart letnej párty si ani nevieme predstaviť!

A ako si užívate leto vy? Napíšte nám do komentárov alebo nám na Instagrame ukážte vaše podanie škandinávskeho leta!

Jste z Česka? Přejděte na Léto ve skandinávském stylu

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť