Májové novinky od Muuto

Májové novinky od Muuto

12.05.
2020

Dominika Švandová

Dánska značka Muuto prichádza s novými dizajnovými kúskami. Za pozornosť stojí nielen nová rada pohoviek In Situ a kolekcia svietidiel Rime, ale aj niekoľko kúskov, ktoré rozširujú existujúce kolekcie nábytku. Novým pohľadom na pôvodné kolekcie tak značka ukazuje, že kvalitný dizajn nie je záležitosťou jednej sezóny.

Pohovka mnohých možností - kolekcia In Situ

Dizajnérske duo Anderssen & Voll navrhlo modernú pohovku In Situ v elegantnom, vzdušnom štýle, ktorý spája v sebe vznešenosť tradičných talianskych pohoviek a škandinávsku jednoduchosť. Hlavným cieľom dizajnérov bolo vytvoriť sedaciu súpravu, ktorá ponúkne pohodlné sedenie pre dvoch a vojde sa aj do menšieho bytu, rovnako tak ale nájde svoje uplatnenie aj vo veľkorysých priestoroch, ak zvolíte väčšie, niekoľko miestne prevedenie. Kolekcia ponúka celkom deväť modulov, vďaka ktorým si pohovku jednoducho prispôsobíte svojim predstavám aj interiéru. Zvolenú zostavu potom už stačí len doladiť vankúšmi rovnakého štýlu a môžete si komfort užívať naplno.

Muuto In Situ

Muuto In Situ

 

Precízny minimalizmus

Kolekcia konferenčných stolov Workshop v čistom severskom štýle sa rozšírila o jedálenské stoly. Ideály škandinávskeho nábytkárskeho remesla s minimalistickým dizajnom prepojila dánska dizajnérka Cecilie Manz, a vytvorila tak kolekciu, ktorá svojim prevedením uspokojí aj náročných perfekcionistov.

Workshop Muuto

 

Stolička Oslo o kúsok vyššie

Ďalšie z kúskov dizajnérov Anderssen & Voll predstavuje kolekcia Oslo. Už zavedená rada sedacieho nábytku zahŕňajúce drobné pohovky, podnožky či jedálenské stoličky novo ponúka tiež barové stoličky v dvoch výškach. Barové stoličky, rovnako ako celá rada Oslo, sú inšpirované remeselnou tradíciou západného nórskeho pobrežia. Charakteristické sú pre nich oblé tvary a nadýchané sedáky. Ich hravosť môžete navyše podčiarknuť výberom farebnej poťahovej látky Kvadrat.

Muuto Oslo

 

Jednoduchá a závesná Rime 

Aj keď ide o jarnú novinku, boli to námraza a ľad, ktoré sa stali inšpiráciou pre novú radu svietidiel. Odtiaľ získala aj svoj názov Rime (anglicky námraza). Nové závesné lampy majú minimalisticky tvarované tienidlo z polopriehľadného, bieleho, matného skla a upevnenie, ktoré v bielom prevedení splýva s tienidlom, v iných farbách potom naopak vytvára zaujímavý kontrast.

Muuto Rime

Muuto Rime

 

Štýlové leňošenie

Outline Daybed nadväzuje na charakteristický dizajn nadčasových pohoviek Outline a prenáša ho do podoby modernej leňošky. Línie vychádzajúce z architektúry sa spájajú s kovovou podnožou pre vzdušný a elegantný vzhľad. Nie je to však len dizajn, čo robí z Outline poprednú kolekciu značky Muuto, ale predovšetkým komfort, ktorý sedacia súprava, teraz obohatená o štýlovú leňošku, ponúka.

Muuto Outline Daybed

Muuto Outline Daybed

 

V odtieňoch nočnej oblohy

Staňte sa na chvíľu sami dizajnérmi pri vytváraní tej správnej variácie policového systému Stacked. Ten ponúka celý rad tvarov, veľkostí a farieb, vďaka ktorým si ho zostavíte na mieru vášmu vkusu a potrebám. Dizajnová hra teraz bude o to zaujímavejšia, že sa kolekcia rozrástla o modulárne kusy v prevedení tmavomodrej. Či bude sofistikovaný odtieň modrej vládnuť celému systému alebo sa stane iba kontrastným prvkom v kombinácii s ďalšími neutrálnymi farbami je už na vás.

Muuto Stacked

Stacked Muuto

 

Zaujali vás nové dizajnové kúsky? Potom neváhajte preskúmať celú ponuku značky Muuto. O ďalšie kúsky v nadčasovom severskom štýle v nej nie je núdza.

Jste z Česka? Přejděte na Květnové novinky od Muuto

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť