Matrioška ako štýlová dekorácia

Matrioška ako štýlová dekorácia

08.05.
2017

Katka Horáková

Všetci poznáme klasické matriošky či bábušky v ruských národných krojoch. Moderná interpretácia Matriošek – teda veľkostne odstupňovaných postavičiek, ktoré je možné do seba vkladať – sú veľmi obľúbené; často aj ako štýlová interiérová dekorácia.

Výtvarne štylizované, graficky zaujímavo pojaté najčastejšie ako rôzne ľudské či zvieracie postavičky alebo často úplne abstraktné, minimalistické, pohrávajúce iba s formou. Z nejakého dôvodu tieto postavičky neprestávajú fascinovať deti ani dospelých. Aj keď je ich princíp veľmi jednoduchý, ťažko sa dá odolať túžbe po zistení, aká malá bude tá najmenšia z nich.

Hoci máme v našom showroome veľa hračiek, s ktorými sa deti môžu zabaviť, vo veľkej väčšine prípadov zamieria práve k Matrioškám. Rôzne ich rozkladajú a stavajú vedľa seba, skúšajú k sebe spárovať rôzne diely, alebo ich zase všetky ukryjú jednu do druhej.

FrameArtBlocks

V prípade Critter Nesting Dolls od Ferm Living sa deti zoznámia so skupinkou zvieracích kamarátov, od najmenšieho vtáčika po najväčšieho sloníka. Ilustrácie majú jasné obrysy, vďaka ktorým si deti precvičia jemnú motoriku pri zostavovaní dielov tak, aby telá zvieratiek správne nadväzovali. Maľované bábiky sú lakované v príjemných farbách, do detskej izby tak vnesú hravosť v podobe roztomilých ilustrácií.

pebblely

Niekoľko tipov na ďalšie Matriošky, ktoré nás potešili:

 

objects-mmargiela2

Minimalizmus je posunutý ešte ďalej v sérii čisto bielych matriošiek od Maison Martin Margiela.

Set matrjošek na motivy pohádky o Červené Karkulce

Set matrjošek na motivy pohádky o Červené Karkulce

Sada matriošiek na motívy rozprávky o Červenej čiapočke. Zväčšená spodná časť môže slúžiť ako miska na jedlo alebo jednotlivé figúrky ako malé krabičky.

Zdroje: 3) Maison Martin Marigiela 4-5) Pistacchi Design 

Jste z Česka? Přejděte na Matrjoška jako stylová dekorace
Shopping from the EU? Switch to Matryoshka as a stylish decoration

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť