Dizajnové LED svietidlá od Normann Copenhagen

Dizajnové LED svietidlá od Normann Copenhagen

16.01.
2017

Lucie Čačalová

Značka Normann Copenhagen uviedla ku koncu minulého roka niekoľko noviniek a medzi nimi aj lampy, ktoré zaujmú nielen štýlom, ale tiež úspornou LED technológiou. Všetky ich nájdete na DesignVille, tak sa na ne poďte mrknúť!

Normann Copenhagen na jesennom veľtrhu Maison et Objet vytiahol z rukáva hneď niekoľko es v podobe stolových, nástenných, stojacích i závesných lámp, ktoré zaujmú kombináciou vizuálneho minimalizmu a maximálnej funkčnosti. Poďme ich preskúmať bližšie!

Stolná LED lampa Momento

Lampa Momento vnesie na pracovný stôl vyladené tvary inšpirované klasickou kancelárskou lampou s prevedením z lakovaného kovu. Industriálny štýl doplnili dizajnéri elegantnými tvarmi, ku ktorým navyše pridali integrovaný LED zdroj pre úsporu energie a šošovku pre rozptyl svetla, ktorá vytvára príjemné svetlo. Skrátka pracovná lampa na pohľadanie!

Stojacie LED lampy Stage

Lampa Stage vám môže pripomínať javiskové osvetlenie, ktorým sa tiež dizajnéri Daniel Debiasi a Federico Sandri inšpirovali. Verte ale, že urobiť si z domácnosti súkromné javisko nie je úplne na škodu.

Podľa natočenia tienidla dokáže lampa vytvoriť ako rozptýlené svetlo pre navodenie nálady, tak aj priame, bodové osvetlenie vhodné napríklad na čítanie. Úsporný LED zdroj nezaťaží vaše vrecko a stabilná kovová konštrukcia zase zabezpečí, že lampu ľahko prenesiete, kam budete práve potrebovať.

Stolné LED lampy Flow

Nenápadný vzhľad lampy Flow so subtílnou kovovou konštrukciou, kde na seba jednotlivé časti nadväzujú plynule ako konáre vyrastajúce z kmeňa stromu, sa priamo ponúka na umiestnenie na pracovný stôl. 

Lampu môžete natočiť do nespočetných rôznych pozícií presne podľa vašich potrieb a veselo s ňou svietiť pokojne celý pracovný deň - vstavaný LED zdroj sa postará o úsporu energie. Možno by ste to do nej na prvý pohľad nepovedali, ale lampa sa perfektne hodí aj na osvetlenie väčších pracovných plôch.

Nástenné lampy Rise

Lampička Rise predstavuje, podľa slov dizajnérky Marianne Andersen, lampu, ktorú ste vždy chceli. Striktné línie tienidla z lakovaného kovu opticky zmäkčuje podstava z jaseňového dreva. Lampa sa dá natáčať a ľahko sa tak stane neodloučiteľným parťákom pre večerné čítanie.

Nová varianta populárnej Amp lampy

Na záver pridáme ešte obľúbenú lampu Amp, ktorej existujúce prevedenie z dymového skla doplnili aj elegantné varianty z mliečneho skla s detailmi vo svetlom mramore.

Vedľa tohto širokého spektra svietidiel nájdete na DesignVille aj ďalšie novinky z dielne Normann Copenhagen: praktický policový systém Work, nové varianty mís Krenit či krásne drevené dosky Part.

Jste z Česka? Přejděte na Designová LED svítidla od Normann Copenhagen

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť