Spojenie poriadku a estetiky: police Folded od Muuto

Spojenie poriadku a estetiky: police Folded od Muuto

16.07.
2020

Dominika Švandová

Police sú interiérovým doplnkom plniacim nielen úložnú a estetickú funkciu, ale tiež možnosť usporiadania dekorácií, fotografií, kníh a ďalších predmetov spôsobom, ktorý vášmu domovu dodá na osobitosti. Police Folded od Muuto navyše možnosti kreatívneho vyjadrenia ešte rozširujú, a to svojím nezvyčajne prekladaným dizajnom.

Samotný názov políc odkazuje k ich špecifickému dizajnu. Police Folded, slovensky "skladané", sú vytvorené z jediného kusu ohýbaného lakovaného kovu. Ten je vytvarovaný do vrstiev, vďaka ktorým police nielen, že zaujmú samy o sebe, ale tiež ponúka nové možnosti v ukladaní predmetov a voľnosť vo vyjadrení vlastného štýlu.

Police Folded od Muuto

 

Čo zdanlivo jednoduchý dizajn neprezrádza, je proces jeho vzniku. Bez prekračovania hraníc doposiaľ rozpoznaných možností by Folded nemohli vzniknúť.

Už pri prvých skicách si holandský dizajnér Johan Van Hengel uvedomoval komplikovanosť svojich návrhov. Bez toho, aby sa nimi nechal zväzovať, posunul limity ohýbania kovu a vytvoril niečo úplne nové.

Police Folded od Muuto

Police Folded od Muuto

 

Dizajnové police tak dokonale vystihujú charakteristiku značky Muuto, pre ktorú boli vytvorené. Hľadanie nových perspektív vo vodách dizajnových tradícií je pre túto dánsku značku typické.

Johan Van Hengel police Folded od Muuto

Police Folded od Muuto

 

Vďaka prekládanému dizajnu môžete na policiach ľahko organizovať najrôznejšie predmety, a tak tieto štýlové pomocnice nájdu využitie v ktorejkoľvek miestnosti vášho interiéru, či už ide o predsieň, kuchyňu, pracovňu či kúpeľňu. Ich univerzálnosť ešte rozširujú dva háčiky na zavesenie ďalších predmetov.Police Folded od Muuto

Folded sú variabilnejšie o to viac, že ich kúpite hneď v niekoľkých veľkostiach a farbách. Stačí vybrať tú pravú.

Jste z Česka? Přejděte na Police Folded od Muuto

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť