Štýlové adventné vence

Štýlové adventné vence

18.11.
2016

Lucie Čačalová

Sortiment DesignVille sa tento rok rozrástol o niekoľko nádherných adventných svietnikov, ktoré vás svojím nadčasovým dizajnom môžu sprevádzať ešte niekoľko predvianočných sezón. Poďte si ich prezrieť!

Klasikou v predvianočnom období je adventný veniec z ihličia či čečiny, v modernom poňatí napríklad z eukalyptu. Čo to tento rok skúsiť trochu netradične? Adventný svietnik je štýlovým doplnkom, ktorý môžete každý rok naaranžovať do iného štýlu a po niekoľko ďalších sezón tak do domácnosti priniesť trochu škandinávského štýlu v rôznych obmenách.

Minimalistické štvorramenné svietniky

Jednoduchý štvorramenný svietnik v čiernej farbe, akým sú napríklad svietniky Heima alebo Naked, je nadčasovou klasikou, ktorú môžete využívať aj mimo predvianočnú sezónu. Minimalistický vzhľad svietnika vám dovolí popustiť uzdu svojej fantázii v ďalšom dekorovaní - skombinovať ho môžete napríklad s mašľami, vetvičkami, bankami či využiť sily minimalistického tvaroslovia a svietnik oživiť len zaujímavými sviecami.

Mosadz vládne tohtoročným trendom

Ak chcete držať krok s predvianočnými trendmi a zároveň zvoliť nadčasový kúsok, siahnite po mosadzi. Zlatistá farba, či už v lesku alebo mate, navodí slávnostnú atmosféru a vyzerá skvele v kombinácii s akoukoľvek inou farbou. Mosadz oživí tradičná kombinácia červenej a ihličia, či moderná smaragdová (tejto kombinácii sme napokon venovali článok o krásnom advente).

Nemusíte zostať len u klasického kruhového svietnika, akým je napríklad Circle od Ferm Living, ale môžete si vyhrať aj s kombináciou jednotlivých svietnikov - v mate napríklad minimalistický Block alebo v lesku klasické svietniky Nappula od Iittala.

Vtipné svietniky s typografiou

Ak vám vtip nie je cudzí, siahnite po kalíškoch od Design Letters. Porcelánové hrnčeky na espresso s typografiou od Arne Jacobsena sa v adventnom čase ľahko premenia na moderný adventný veniec. Pri výbere sviečok môžete siahnuť po vysokých sviecach alebo po čajových sviečkach.

Stavte na prírodný štýl

Pre čas Vianoc je použitie prírodných materiálov celkom typické, prečo sa k nim teda nevrátiť aj vo výbere adventného venca? Svietnik String od Ferm Living je variabilnou dekoráciou, ktorú si môžete nastylovať podľa svojich predstáv. Drevené guľôčky z bukového dreva navlečené na koženej šnúrke môžete spojiť buď do kruhu alebo ich nechať v rade napríklad ako hlavnú dekoráciu jedálenského stola.

Fantázii sa medze nekladú

Využite adventné obdobie na dekorovanie podľa svojich predstáv. Častokrát stačí len dobrý nápad a krásny adventný veniec je na svete. Inšpirovať vás môžu napríklad sklené svietniky Kastehelmi, ktoré ako pridanú hodnotu ponúkajú aj krásne tieňové divadlo, ktoré pozdvihne slávnostnú atmosféru adventných nedieľ ešte o kúsok vyššie. Minimalisti potom môžu siahnuť po svietnikoch Kivi alebo kalíškoch Theo.

K predvianočnému obdobiu vedľa adventných svietnikov neodmysliteľne patrí aj domov prevoňaný vôňou cukroviniek, ihličia, purpury... alebo inou vôňou, ktorá vás na chvíľku prenesie kamkoľvek si len budete priať. Na tento účel odporúčame sviečky a difúzory Tom Dixon, ktoré voňajú naozaj božsky.

Dlho teda neváhajte a bez rozpakov siahnite po ktoromkoľvek svietniku, ktorý bude práve zapadať do vašej idei o krásnom advente. Inšpiráciu vám môže priniesť naša vianočná nástenka na Pintereste.

Staršie komentáre

  • 1

    Mária Mollerová , 14.12.2016 (15:14),

    Na titulnom obraze tejto horeuvedenej stránky sú mosadzné , 6 alebo 8hranné svietniky ... nech hľadám ako hľadám, nikde po nich ani stopy, rovanko na niekoľkých miestach sa objavujú mosadzné príbory .... radšej by som pozerala obrázky, ktoré sa skladajú z dostupného tovaru.
    S púozdravom
    M.Mollerová

Jste z Česka? Přejděte na Stylové adventní věnce

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť