Vitra novo aj pre zákazníkov na Slovensku!

Vitra novo aj pre zákazníkov na Slovensku!

15.08.
2017

Tereza Šimáčková

Ak ste, rovnako ako my, netrpezlivo čakali na to, keď sa na našich slovenských stránkach konečne objaví kúsky tejto kultovej značky, máme pre vás skvelú správu! Či už je vaším domovom Bratislava alebo Košice, značku Vitra teraz môžete objednávať na DesignVille.sk!

Spoločnosť Vitra, založená ako rodinný podnik už v roku 1950 v meste Birsfelden vo Švajčiarsku, je už desiatky rokov považovaná za naprostú ikonu vo svete moderného dizajnu. Tú sa stala práve vďaka dlhoročnej tradícii a bezchybné kvalite spracovania, ale samozrejme aj spolupráci poprednými dizajnérmi 20. storočia, ktorí pre túto značku tvoria od jej začiatku.

Vitra stoličky

Medzi návrhárske legendy, ktoré môžeme u Vitry obdivovať, boli napríklad americkí manželia Charles a Ray Eamesovi, ktorí pre Vitru vytvorili nespočet ikonických kusov, medzi ktoré patrí napríklad slávna kolekcia stoličiek Eames či vešiaky Hang-It-All. Nemôžeme zabudnúť ani na sériu dizajnových hodín od George Nelsona, alebo ďalších kultových stoličiek, ako treba tých z dielne Vernera Pantona.

A práve dnes sa na niektoré z týchto ikonických návrhov pozrieme podrobnejšie!

Slávna Eames Chair

Stolička Vitra Eames Chair je nepochybne jedna z najväčších ikon moderného dizajnu a je tiež priekopníkom medzi škrupinovými stoličkami. Eames vyniká nadpriemernou kvalitou výroby a použitého materiálu - odolného polypropylénu, ktorá zaručuje, že stoličku neohrozí ani hrubšie zaobchádzanie a vy sa z jej dizajnu a pohodlie budete tešiť po mnoho rokov.

Vitra Eames

Eames Chair reprezentuje značku Vitra už od jej počiatkov a dnes je k dispozícii v rade rôznych farebných kombinácií a prevedeniach, ako sú tie s podrúčkami či bez nich, s polstrováním či podnožami z niekoľko odtieňov javorového dreva alebo chrómované ocele.

Vešiak Hang-It-All

Pôvodný dizajn ikonického vešiaka Hang-It-All, farebná variácia Multicolor, bola vytvorená manželmi Eamesovými už v roku 1953. Jedná sa o pevnú kovovú konštrukciu s vešiakmi vo forme lakovaných drevených korálkov, ktoré sú prakticky umiestnené tak, že ich môžete umiestniť viac vedľa seba.

Vitra věšiaky

Pred pätnástimi rokmi bola ako pocta návrhárom Eamesovým vytvorená kolekcia vešiakov v mnohých iných farebných aj neutrálnych odtieňoch, takže si teraz môžete vybrať ten, ktorý bude najlepšie ladiť s vašim interiérom a oživí ho svojim hravým a nadčasovým dizajnom.

Hodiny Vitra Wall Clock

Všetko to začalo návrhom Ball Clock, ktorý pre Vitru vytvoril už spomenutý George Nelson. Ikonická a výrazná ručička v tvare šípky dodala týmto nástenným hodinám ich osobitosť a neskôr sa preniesla aj na ďalšie kusy z kolekcie Vitra Wall Clock.

Vitra kreslo

Vitra Eames

Eames House Bird

Čierny drevený vtáčik, ktorého si ako originál manželia Eamesovi pôvodne priviezli z ciest, sa vzťahuje na tradičnú americkú kultúru a umenie. Dizajnéri mali túto sošku vystavenú v obývacej izbe a tak sa do nej zamilovali, že z nej urobili jeden z ich ikonických kusov - štýlovú dekorácii Eames House Bird.

Vitra Eames

V tomto príspevku sme vám predstavili len nepatrnú časť dizajnového sortimentu Vitra, ktorý v DesignVille ponúkame. Navštívte náš e-shop a nechajte sa očariť touto švajčiarskou značkou, ktorá vášmu interiéru dodá nadčasovú hravosť a štýl!

P.S. Pre ďalšie novinky nás nezabudnite sledovať na Facebooku a Instagramu.

Jste z Česka? Přejděte na Vitra nově i pro zákazníky na Slovensku!

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť