Záhradný nábytok Vitra

Záhradný nábytok Vitra

23.04.
2018

Katka Horáková

Teplé slnečné dni už nás lákajú k posedeniu vonku a to si zaslúži krásny a pohodlný záhradný nábytok. Tentokrát sme zabrúsili do širokého sortimentu značky Vitra a vybrali niekoľko typov dizajnových jedálenských stoličiek, na ktorých si môžete vychutnávať jarné a letné dni na vašej terase či záhrade.

Drôtená stolička Eames DKR

Nemožno snáď začať inak ako s touto kráskou, ktorej dizajn sa datuje až do roku 1951. Stolička Eames DKR je celodrátěnou variáciou na ikonickou plastovú stoličku Eames Plastic, ktorú navrhli dizajnéri a manželia Charles a Ray Eames. Stolička je tvorená rastrom lakovaných oceľových prútov, ktoré sú k sebe precízne zvarené nespočetným množstvom drobných a takmer nepostrehnuteľných zvarov. Vitra DKR zaujme svojou vizuálnou ľahkosťou a nadčasovou eleganciou. Pre vonkajšie použitie môžete vyberať medzi čiernou, sivou a krémovo bielou farbou.

Wire Chair DKR

Vitra DKR Wire chair

 

HAL Tube

Pod označením HAL sa ukrýva rozvetvená rodina stoličiek s opierkami rúk aj bez, v niekoľkých materiálových variantách. Pre vonkajšie použitie vyberte stoličky HAL Tube s plastovým sedadlom a lakovanou kovovou podnožou. Stoličky HAL Tube navrhol Jasper Morrison v roku 2010 a snažil sa o "super normálny", teda neokázalý vzhľad stoličky. Za super normálnym vzhľadom sa však ukrýva mimoriadne pohodlná stolička - opierka sedadla pri sedení / opretí ľahko propružuje a sedenie na stoličke je tak dynamické = ergonomické.

Vitra HAL Tube

Vitra HAL Tube

 

All Plastic

S jednoduchým tvaroslovím vychádzajúcim z klasickej drevenej stoličky si Jasper Morrison pohráva tiež v dizajne stoličiek All Plastic. Medzi opierkou a konštrukciou sú gumové spojky, vďaka ktorým sa opierka mierne prispôsobuje polohe chrbta a zvyšuje tak komfort sedenia. Stolička All Plastic sa vyrába v niekoľkých sviežich farbách.

All Plastic Chair od Vitra

 

Vegetal

Desať rokov oslavuje tento rok stolička Vegetal, inšpirová bujarou vegetáciou. Stolička v sebe dokázala skĺbiť organický tvar a mimoriadne stabilnú konštrukciu. Stolička sa vyrába v 6tich krásnych farbách, takže je len na vás, či ich necháte s okolitou vegetáciou splynúť či naopak vyniknúť.

Vitra Vegetal Chair

Vitra Vegetal Chair

 

Eames Plastic DSR

A vyvetrať môžete tiež dizajnové ikony ako sú stoličky Eames Plastic. Zvoľte kombináciu čiernej lakovanej podnože a plastového sedáku. Špeciálne prímesi v zmesi polypropylénu chráni sedadlo pred účinkami UV žiarenia, ale ak budú stoličky vystavené pôsobeniu slnečného svitu dlhodobo, môže to mať na farbu sedáku vplyv. Stoličky DSR sú tak skvelou voľbou na tienisté terasy alebo pokiaľ exteriérový nábytok - ak práve nie je používaný - schovávate.

Vitra Eames Plastic

Vitra DSR

 

Panton Chair

A to isté platí aj pre stoličku Panton Chair, dizajnovú ikonu, ktorú na prelome rokov 1959/1960 navrhol Verner Panton. Stolička tvarovaná z jediného kusu plastu vám - ako vidno - odpustí mnohé, snáď až na ten príliš dlhý pobyt na slnku :).

Stolička Panton

Vitra Panton Chair

Tak už viete, na akých stoličkách si vychutnáte letné obedy?

Jste z Česka? Přejděte na Zahradní nábytek Vitra

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť