Rozžiarte jeseň s novým dizajnom od Muuto

Rozžiarte jeseň s novým dizajnom od Muuto

14.09.
2023

Eliška Koukalová

Ak sa vám začína cnieť po letných lúčoch, určite si nenechajte ujsť jesenné novinky Muuto: je medzi nimi totiž aj lampa Calm, s ktorou na hrejivé slnko nezabudnete ani v zime. Spoznajte nové kúsky Muuto a nechajte sa rovnako ako my nadchnúť prvotriednym dizajnom.

Novinky medzi svietidlami

Atmosférické svietidlá Calm
Veľmi netradičné preťanie skulpturálneho konceptu s možnosťami, ktoré poskytuje svetelné spektrum, stelesňuje lampa Calm. Textilný povrch nástenného svietidla vytvára upokojujúci gradient od zdroja svetla až po okraj kruhového objektu. Uhrančivo jednoduchý dizajn Calm spolu s možnosťou nastaviť teplotu osvetlenia predpovedajú obľubu tohto kúsku, či už slúžia na vytvorenie vytúženej atmosféry alebo zaujímavých kompozícií.

calm-wall-lamp-68-orange-wrap-lounge-chair-ecriture-910-ply-rug-light-rose-compile-config-2-around-mere-bowl-light-green-muuto-org_(150)

Závesná Fine Suspension Lamp
Uhrančivú jednoduchosť posúva na ďalšiu úroveň design novinky Fine Suspension Lamp. Dizajnéri TAF Studia sa pohrávali s konceptom LED svietidla, ktoré nakoniec očistili na samý základ. Výsledkom je industriálny, delikátne ladený zdroj príjemného svetla dovedený k minimalistickej dokonalosti, ktorý poskytuje prekvapivé množstvo použitia. „Navrhli sme ho tak, aby bolo možné ho zavesiť ako horizontálne, tak vertikálne. Svetelný zdroj je síce obnažený, ale poskytuje príjemné svetlo bez odleskov. Fine Suspension Lamp má obzvlášť architektonický charakter, s ktorým je zábavné experimentovať,“ vysvetľuje Mattias Ståhlbom. Priamočiary charakter svietidla vyzýva k vytváraniu geometrických zhlukov, ktoré vďaka trom dĺžkam a trojici farebných prevedení môže byť ozvláštnený týmito detailmi.

Fine-suspension-lamp-deep-red-five-pouf-planum-271-muuto-org_(150)

Stolová verzia lampy Strand
Obľúbený koncept závesných svietidiel sa premietol aj do podoby stolnej lampy Strand. Ľahko pôsobiaca konštrukcia obalená do striekaného vláknitého kokonu tak môže novo rozhostiť neodolateľne príjemné svetlo z úrovne konferenčného stolíka, komody alebo parapetu. Zároveň si bude designovo dobre rozumieť so svojimi závesnými predchodcami v kolekcii Strand.

Strand-table-lamp-compile-config-2-grey-mere-bowl-brown-green-muuto-org_(150)

Doplnky plné osobitosti

Misy Mere
Sofistikovane nenápadná forma spolu s umne vybranými farbami prepožičiavajú novým misám Mere jedinečné vlastnosti. Dizajnom sú tak akurát niekde medzi tradičnou podobou misy a skulpturálnym kúskom. Jeho príbeh sa začal písať za hrnčiarskym kruhom a pokračoval cez skladané papierové prototypy až k výsledku z keramickej kameniny s vysoko lesklou glazúrou. Podoprené diskrétnou nôžkou misy Mere pôsobia, ako by sa v priestore vznášali. Napríklad uprostred stola, ktorého setting svojim nekomplikovane priamym dizajnom pozdvihnú, či už je v nich ovocie alebo vynikajú svojimi minimalistickými krivkami.

mere-bowl-light-green-70-70-oak-255x108-fiber-soft-armchair-ecriture-710-kink-muuto-org_(150)

Koše Reduce Paper Bin
Podmanivo jednoduché krivky sa nemusia vynímať len na stole. Stavíme sa, že kôš Reduce Paper Bin ale pod stolom schovávať nebudete. Odpadkové koše štýlových farieb sa nepyšnia len precíznym dizajnom: ako názov napovedá, sú ďalším využitím plastového odpadu, ktorý každý kúsok z 93 % tvorí.

reduce-paper-bin-light-green-linear-system-oak-fiber-side-ecriture-910-swivel-muuto-org_(150)

Okrem nových dizajnov rozšírilo Muuto aj niektoré existujúce kolekcie o nové kúsky, napríklad obľúbené stoličky Fiber sú teraz k dostaniu vo verzii Soft s veľkorysejším polstrovaním a tiež vo verzii Outdoor pre vonkonvie použitie. Verzia pre vonkajšie použitie určite nadchne fanúšikov minimalistického dizajnu stolov 70/70. Nesmieme zabudnúť ani na novú lavicu Workshop, ktorá dokončuje kolekciu plnú stolov a stoličiek a pekne zakončuje zoznam noviniek plných precíznej minimalistickej estetiky. Úplnú bodku za nimi urobia nové farby obľúbených vešiakov The Dots v kovovom prevedení.

Workshop-bench-oak-pebble-rug-brown-green-fine-suspension-lamp-60-90-muuto-org_(150)

 

Jste z Česka? Přejděte na Rozjasněte podzim novým designem od Muuto
Shopping from the EU? Switch to Brighten up autumn with a new design from Muuto

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť