Limitovaná edícia Knitting Chair v DesignVille

Limitovaná edícia Knitting Chair v DesignVille

29.12.
2018

Anežka Přikrylová

Na celom svete ich je zatiaľ iba 99 a my máme jednu z nich. Knitting Chair vychádza v prvej reedícii prvýkrát od roku 1951, kedy limitovaná séria kresla od dizajnéra Ib Kofod-Larsena uzrela svetlo sveta. Prečítate si príbeh tohto zberateľského kúsku.

Kreslo Knitting Lounge Chair je jedna z ikon dánskeho dizajnu, ktorá by nemala utiecť žiadnemu dizajnovému nadšencovi. Na kresle na prvý pohľad zaujmú neobvyklé otvory na lakte v operadle. Ako už napovedá jeho názov, Knitting Chair je starostlivo navrhnuté tak, aby sa v ňom čo najpohodlnejšie plietlo (alebo čítalo). Prvou limitovanou edíciou 99 kusov vyrobených podľa pôvodného dizajnu Ib Kofod-Larsena vzdáva značka Menu hold dedičstvu dánskeho dizajnu. Zároveň tak ale ponúka jedinečný zberateľský kus nábytku, ktorý vynikne aj v súčasných interiéroch - od obývacej izby až po knižnicu alebo lobby.

knittingchair_02

Ikona dánskeho modernizmu

Autor návrhu, architekt a nábytkový dizajnér Ib Kofod-Larsen, bol dôležitou figúrou dánskeho modernizmu. Spolu s velikánmi ako Kaare Klint, Hans J. Wegner, Børge Mogensen, Finn Juhl alebo Nanna Ditzel škandinávsky dizajn preslávil po celom svete. V 50. rokoch sa stal najpredávanejším dánskym architektom v USA a jeho kreslo si z Dánska odviezla dokonca aj anglická kráľovná Alžbeta. Koford-Larsenova tvorba je charakteristická čistými líniami, použitím kvalitnej kože a dreva. Knitting Chair je toho výrečným príkladom.

knittingchair_04

Exkluzívne materiály

Okrem unikátneho tvaru sa Knitting Chair pýši obzvlášť exkluzívnymi materiálmi. Čalúnené je anilínovú kožou, ktorá je zo všetkých typov kože najkvalitnejšie. S používaním dostáva patinu, ktorá každému kusu pridáva na jedinečnosti. Na materiálu je viditeľná prírodná textúra hovädzej kože, jemné vrásky a nedokonalosti. Podobne osobitý vzhľad má rám kresla z voskovaného dubového masívu. Rovnako ako anilínová koža, aj dubové drevo nevyzerá na žiadnom kuse kreslá rovnako. Môžete si tak byť istí, že s Knitting Chair získate nielen hodnotný zberateľský kúsok, ale aj úplný originál.

knittingchair_03

Ikonické kreslo si môžete prísť prezrieť a vyskúšať do nášho showroomu v Brne.

Jste z Česka? Přejděte na Limitovaná edice Knitting Chair v DesignVille

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť