Svetlá ovládané aplikáciou. Čo dokážú novinky od Menu?

Svetlá ovládané aplikáciou. Čo dokážú novinky od Menu?

28.01.
2019

Anežka Přikrylová

Počas dňa sa premieňajú svetelné podmienky, preto žiadne svietidlo nemôže poskytovať dokonalé osvetlenie pre každú príležitosť. Alebo áno? Značka Menu a jej nová svietidlá ovládané mobilnou aplikáciou vás presvedčia o opaku.

Novinky v ponuke Menu Task Pendant a Circular Lamp nie sú len závesné lampy, ale aj technologické hračky. Sú totiž prepojené s mobilnou aplikáciou, ktorá umožňuje meniť farebnú teplotu i silu osvetlenia. Nemusíte vymieňať žiarovky ani zhotovovať niekoľko rôznych lámp, ak chcete počas dňa dosiahnuť rôzne atmosféry. Stačí len jedno dizajnové svietidlo a múdra aplikácia!

lampyapp_04

Aplikáciu si pod názvom "MENU Lighting" môžete zadarmo stiahnuť pre Apple i Android. Okrem toho, že sa veľmi ľahko ovláda, môžete skrz ňu kontrolovať viacero zariadení. Jedným prstom tak takmer okamžite zmeníte farebnú teplotu, silu osvetlenia a zapnete alebo vypnete všetky svetlá. A keď práve nemáte čas premýšľať nad dokonalým nastavením? Nevadí, lampa sa automaticky nastaví na strednú úroveň, ktorá je ideálna pre každodennú prácu a odpočinok.

Lampy ovládané mobilní aplikací

A prečo sa vôbec zaujímať o to, aké svetlo okolo nás je? Oči sú veľmi citlivý orgán, ktorý neustále komunikuje s mozgom. Modré svetelné spektrum pre telo znamená začiatok dňa, pripravuje zmysly k aktivite a pomáha sústrediť sa. Naproti tomu teplé farby majú upokojujúci efekt. Ak svetlo neprispôsobíme biologickému rytmu tela, riskujeme vyčerpanie, stres a v dlhodobom meradle i chorobu.

lampyapp_03

A čo viac, svetla so stmievačom a nastaviteľnou teplotou sú úžasne univerzálne. Len ťažko si predstaviť iné osvetlenie, ktoré by tak skvele fungovalo zároveň napríklad nad stolom v kancelárii aj nad barom rovnako ako lampa Task Pendant. A ak máte obývačku prepojenú s kuchynským kútom, lampa Circular sa stane vaším novým najlepší priateľom. Chladné silné svetlo potrebné k vareniu jedným pohybom stlmíte na relaxáciu. A kde si lampy dokážete predstaviť vy?

Jste z Česka? Přejděte na Světla ovládaná aplikací. Co umí novinky od Menu?

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť