Novinky od Menu, jeseň 2017

Novinky od Menu, jeseň 2017

02.10.
2017

Ivana Šalbabová

Svietidlá, ktoré rešpektujú cestovný štýl nomádov, lampa pre všetkých, ktorí žijú v rytme hygge, zrkadlo inšpirované dobou kamennou a ďalšie zaujímavé kúsky sú tohtoročnými novinkami od Menu. Máme ich všetky.

Na vlne hygge

Vlnené ponožky, pikniky v parku, dopoludnia strávené v posteli s dobrou knihou, večery pri krbe, stretnutie s priateľmi alebo rodinou a útulná atmosféra v každom kúte svojho domova - to všetko je hygge.

Ide o štýl, ktorý prichádza z Dánska. Jeho hlavnou filozofiou je užívať si všetkých cenných okamihov a dokonale ich vychutnávať. Ľahká a prenosná LED lampa Carrie perfektne zapadá do konceptu hygge. V chladných a dlhých dánskych zimách pomôže vytvoriť pohodovú atmosféru rodinného stretnutia alebo romantických večerov vo dvojici.

Carrie_blog

Svetlá rešpektujúce životný štýl

V poslednej dobe ľudia stále viac cestujú za prácou alebo kvôli získavaniu nových skúseností. Moderne sa im hovorí nomádi. Tento trend neunikol dizajnérovi Timovi Rundlovi. Preto navrhol sériu svietidiel, ktoré môžu ľahko cestovať spolu so svojimi majiteľmi.

Hlavnými črtami svietidiel TR Bulb sú možnosť jednoduchého prenosu a triviálnej inštalácie. Je vymyslené tak, aby sa aj tí menej zruční obišli bez elektrikára alebo iného odborníka.

Závěsná lampa TR Bulb

Zrkadlo, povedz mi… 

História je nevyčerpateľnou studnicou inšpirácie nielen pre dizajnérov. Málokto si však chodí pre nápady až do doby kamennej tak ako škótsky dizajnér Nick Ross. Fascinovaný otázkou potreby našich dávnych predchodcov vidieť svoj vlastný odraz, navrhol novú kolekciu zrkadiel Darkly pre dánsku firmu Menu.

Dizajnér vychádza z historickej domnienky, že v neskorej dobe kamennej slúžili ako primitívne zrkadlá malé keramické misky naplnené vodou. Vďaka nim mohli ľudia pozorovať svoj vlastný odraz. Tvar zrkadla preto pripomína veľkú misu. Názov Darkly vychádza z frázy "to see through a glass Darkly" (nedokonalá, nepresná vízia reality), ktorú nájdete v Novom zákone.

Rozšírenie série Tribeca

Ďalšími novinkami v oblasti osvetlenia sú stolové svietidlá Stone Lamp, ktoré vytvárajú podobne mäkké svetlo ako sviečky a nové kúsky Tribeca series. Inšpirácia série vychádza z atmosféry koncom tridsiatych rokov v New Yorku. Nové kúsky nadväzujú na industriálny štýl série.

Váza ako výsledok experimentu

Projekt návrhu vázy Troll začal najskôr ako experiment študujúci vlastnosti skla. Hrúbka skla sa od pevného základu smerom nahor zužuje až po tenkú, priehľadnú stenu. Postupne sa mení aj intenzita farby, ktorá je závislá na hrúbke skla.

01_vazicky

Nové varianty mlynčekov Bottle

Séria praktických mlynčekov Bottle na korenie a soľ sa rozrástla o variantu s vrškom z tmavého orechového dreva. K dispozícii sú v troch farebných odtieňoch: nudes, moss greens a ash/carbon.

Jste z Česka? Přejděte na Novinky od Menu, podzim 2017

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť