Porcelán s krížikovou výšivkou

Porcelán s krížikovou výšivkou

02.06.
2015

Markéta Eliášová

Nachystali sme pre vás skutočnú lahôdku. Jemný dekor křížikového stehu na bielom porceláne, to je kolekcia Stitches & Leaves, z ktorej budú mať radosť nielen milovníci vyšívania. Rozhodli sme sa, že sa o takú krásu musíme podeliť.

Krížikový steh predstavuje veľkú súčasť ľudového remesla a oddávna bol úzko spätý s rodinným životom, kedy sa umenie vyšívať odovzdávalo z generácie na generáciu. Dizajnérka Gry Fager zvolila tento vzor práve preto, že chcela na túto tradíciu nadviazať a predstaviť tak krížikový steh v netradičnej podobe na keramickom riade. Kolekcia Stitches & Leaves od Menu má pomôcť navodiť atmosféru útulného domova, kam je možné sa schovať pred dnešným uponáhľaným svetom.

V kolekcii nájdete dva rôzne typy dekoru, ktoré je možné veľmi jednoducho kombinovať medzi sebou a vytvárať tak zaujímavé zostavy. Záleží len na vašej fantázii, ktoré kúsky k sebe vyberiete dohromady a ktorému vzoru dáte hlavné slovo.

Prvým z nich je Stitches, v ktorom Gry Fager lineárne napájal jednotlivé krížiky za sebou, kým nevznikol jemný pás, ktorý lemuje okraj riadu. V tejto podobe získava tradičné krížikový steh veľmi moderný a minimalistický nádych. Druhým dekorom je potom Leaves, kde krížiky vytvárajú organický vzor zložený z rôzne veľkých, medzi sebou prepletených lístkov.

Kolekce Stitches od Menu

Kolekce porcelánu s motivem křížkového stehu

Křížková výšivka jako inspirace pro porcelán Stitches a Leaves od Menu

Kolekce porcelánu Stitches & Leaves od Menu

Kolekce porcelánu Stitches a Leaves

Kopeck porcelánu Leaves od Menu

Kolekce porcelánu Stitches & Leaves od Menu

Podnos Leaves od Menu

Kolekce Leaves

Veľkou prednosťou vzoru kolekcie Stitches & Leaves je jeho grafické poňatie, vďaka ktorému riad skvele doladí ak tradične zariadenú kuchyňu, štýlovú vidiecku chalupu, tak úplne moderne zariadený interiér. Kombinácia bielej a svetlo šedej farby riadu sa bude vynímať napríklad na stole zo surového dreva.

Gry Fager sa pri navrhovaní kolekcie sústredila predovšetkým na kvalitu a precízne spracovanie: "Osobne som kládla veľký dôraz na to, aby som vytvorila produkty, ktoré sú vysoko užitočné a ktoré budú ľuďom pri každodennom použití prinášať radosť."

Kolekciu Stitches & Leaves máme skladom, takže ak vás tieto krásne riady zaujali, môžete sa z nich vy alebo vaši blízki tešiť už do dvoch dní.

Jste z Česka? Přejděte na Porcelán s křížkovou výšivkou

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť