Nová značka na DesignVille: New Works

Nová značka na DesignVille: New Works

11.05.
2021

Eliška Koukalová, Dominika Švandová

Stvoriť priestor pre ničím nezviazaný experiment, z ktorého vyviera ten najlepší dizajn, bolo prvotným zámerom zakladateľov značky New Works. Sme radi, že produkty New Works novo zdobia aj portfólio DesignVille a môžu tak skrášliť tiež vaše interiéry.

Experimentálne prístup je spolu s dôrazom na taktilitu, remeslo a úctu k prírode medzi hlavnými hodnotami značky. Šetrný prístup k prírode značka reflektuje tiež v prístupe k materiálu. Zakladatelia Nikolaj Meier a Knut Bendik Humlevik sa snaží vystúpiť zo stereotypného zamerania škandinávskeho dizajnu takmer výlučne na drevo, preferujú tak použitie kovu v kombinácii s rôznymi prírodnými kameňmi.

New Works stůl Florence

New Works Covent

Dôraz na materiál je citeľný treba pri pohľade na zrkadlá Aura, ktorá sú jeho stelesnením ešte podčiarknutým minimalistickými líniami. Skrze tie dáva vyniknúť materiálu tiež stolík Mass a rovnomenná leňoška. V tvorbe dánskej značky, ktorá vznikla roku 2015, možno rozoznať tiež spomínaný umelecký prístup v snahe tvoriť kúsky pripomínajúce tie z galérie, len dostupnejšie.

New Works lenoška Mass

Sochárske umenie pripomína hneď niekoľko zástupcov z portfólia značky v čele so stolnými lampami Kizu. Pomocou zvolených tvarov a materiálov dosiahol ich dizajnér Lars Tornøe skulptulárního dizajnu vyzařujcího harmóniu a vyváženosť. Kým noblesný mramorový podstavec spočíva na povrchu s neochvejnou istotou, tienidlo v tvare pologule akoby sa balansujúce snažilo oklamať gravitáciu.

New Works lampa Kizu

New Works lampa Kizu

Vzdor zemskej príťažlivosti je vlastná aj závesnému svietidlu Tense. Svojim tvarom a materiálom ho s trochou fantázie ľahko môžeme označiť za obláčik vznášajúce sa miestnosťou. Tenká, takmer nepatrná lanká drží rozmerné tienidlo vyrobené z netkanej recyklovateľné textílie Tyvek, ktorá rozptyľuje vychádzajúce svetlo a dodáva mu na mäkkosti a éterickosti. V najväčšom prevedení sa stane so svojimi 120 centimetrami dominantou miestnosti.

New Works lampa Tense

New Works lampa Tense

V portfóliu New Works nájdete aj pohovky alebo stoličky. Príkladom môže byť kolekcia Covent, ktorej príjemne oblé a nekomplikované tvary umožňujú jednoduché zladenie so zvyškom interiéru. Či už si vyberiete vzdušnejší prevedenie s kovovou podnožou alebo klasické poňatie pohovky, kompromis v pohodlí robiť nebudete - je totiž ústredným bodom celej kolekcie.

New Works Covent Sofa

New Works Covent

New Works židle Covent

Ponuku nábytku z dielne New Works dopĺňajú aj kúsky z radu Florence. Hrou geometrických tvarov z kovu, skla a mramoru vytvorilo dizajnérske duo Knut Bendik Humlevik & Josefine Hedemann odkladacie stolíky a policové zostavy. Výrazný dizajn každého z nich dokáže upútať pozornosť sám o sebe, zároveň bola kolekcia navrhnutá s myšlienkou ponúknuť miesto pre vystavenie obľúbených predmetov.

New Works police Florence

New Works stolky Florence

Ak vás spomínaný nábytok a svietidlá z portfólia dánskej novinky tiež očaril, môžete preskúmať aj ďalšie kúsky od značky New Works, ktoré sa onedlho určite rozrastú o ďalšie.

Jste z Česka? Přejděte na Nová značka na DesignVille: New Works
Shopping from the EU? Switch to New brand at DesignVille: New Works

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť