Rafinované svietidlá Bollard od Menu

Rafinované svietidlá Bollard od Menu

03.07.
2015

Markéta Eliášová

Svietidlá Bollard v sebe skrývajú na prvý pohľad netušené možnosti. Mohlo by sa zdať, že sú to len klasické závesné lampy, opak je ale pravdou. V skutočnosti sú to celkom štyri svietidlá v jednom! Poďte sa s nami presvedčiť.

Svietidlá Bollard navrhol pre dánsku značku Menu americký dizajnér Shane Schneck. Jeho cieľom bolo vymyslieť lampu, ktorú bude možné jednoducho premiestňovať a meniť tak jej funkciu. Dohromady ponúka šikovný dizajn tejto lampičky štyri možnosti, ako si ju užiť.

Ak budete chcieť lampu Bollard zavesiť do priestoru, môžete nechať kužeľ svetla smerovať dole, alebo využiť chytro navrhnuté drážky a svetlo si nasmerovať, kam budete práve potrebovať. Môžete tak presvetliť tienistý kút vašej izby alebo napríklad upútať pozornosť k zaujímavému obrazu či dekorácii.

Lampa Bollard

Lampa Bollard

Čistý dizajn týchto krásnych lampičiek ešte viac vynikne, ak ich do priestoru umiestnite niekoľko.

Lampa Bollard

Lampy Bollard kolekce

Až vás lampa v klasickej zavesenej podobe omrzí a budete chcieť zmenu, dajte priechod svojej fantázii a trochu si s ňou pohrajte. Ako skvelý spôsob sa nám zdá napríklad kombinácia lampičky s niektorým z vešiakov z kolekcie HAY Gym. Kábel ním môžete pretiahnuť alebo rôzne omotať. Inšpiráciu načerpajte na našom Pintereste.

Svietidlá Bollard majú jednoduchý kónický tvar, ktorý je v najužšej časti zakončený oválnu plochou, vďaka ktorej je možné lampičku postaviť. V tejto polohe kužeľ svetla mieri k stropu, čoho môžete vtipne využiť napríklad pri rôznych oslavách s priateľmi alebo naopak pre vytvorenie útulnej atmosféry domova. Predstavivosti sa medze nekladú.

Lampa Bollard, černá

Lampa Bollard, nude

Pre vytvorenie zaujímavého efektu nechajte svietidlo Bollard ledabolo položené na vašom písacom stole, skrinke alebo komode. Z lampičky sa tak razom stane dekoratívny objekt, ktorý bude pútať pozornosť.

Lampa Bollard, ash

Lampa Bollard, černá

3,5 metra dlhý kábel je zakončený zástrčkou. Pri rozmýšľaní, kam lampu Bollard umiestniť, tak nebudete viazaní len na stropné elektrické vývody.

Lampičky Bollard sú k dostaniu v niekoľkých farebných odtieňoch, ktoré medzi sebou môžete kombinovať pre vytvorenie ešte originálnejšieho vzhľadu vášho domáceho osvetlenia.

Jste z Česka? Přejděte na Rafinovaná svítidla Bollard od Menu

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť