Reproduktory Vifa - perfektný zvuk v severskom dizajne

Reproduktory Vifa - perfektný zvuk v severskom dizajne

30.04.
2015

Michal Horák

Patrím medzi milovníkov hudby. Tí čo ma poznajú vedia, že bez nej nemôžem byť, neustále niečo počúvam a nie náhodou patria Spotify medzi prvé aplikácie, ktoré spustím, keď sadnem k počítaču.

Nedávno sme na Instagrame objavili dizajnové reproduktory od dánskej značky Vifa. A pretože som nielen milovník hudby, ale tiež obdivovateľ severského designu, bola to láska na prvý pohľad. Ihneď som vedel, že tieto reproduktory chcem mať v sortimente DesignVille.

Značka Vifa bola založená v Dánsku v 30. rokoch minulého storočia. Od svojho vzniku sa zameriavala na výrobu audio komponentov a vďaka špičkovej kvalite sa stala preferovaným dodávateľom pre mnoho výrobcov hi-fi audia.

Teraz Vifa predstavila vlastnú kolekciu reproduktorov určených pre náročných koncových zákazníkov. Reproduktory sú rozdelené do čtyroch modelových rad a vyznačujú sa tým, že sú bezdrôtové. Ľahko teda prehrajú hudbu z chytrého telefónu, tabletu alebo počítača bez nutnosti prepájania káblom.

Vifa Copenhagen Pebble Grey

Všetky modelové rady, pomenované podľa hlavných miest v Škandinávii (Helsinki, Oslo, Copenhagen a Štokholm) tvoria unikátny mix nadčasového severského dizajnu a špičkového zvuku. Reproduktory vyzerajú skôr ako módny doplnok a mohlo by sa na prvý pohľad zdať, že sa jedná o ďalšiu dizajnovú vychytávku, ktorá síce skvele vyzerá, ale príliš dobre nehrá. To však pre modely Vifa neplatí - zvuk reproduktorov som si osobne vyskúšal a hrajú naozaj skvele!

Vifa Helsinki

Najmenší, ľahko prenosný reproduktor. Váži iba 1,4 kg pri rozmeroch 21 × 15 × 7 cm, batéria vydrží 8 hodín. Prehrávať je možné bezdrôtovo cez Bluetooth alebo 3,5 mm audio kábel. Vyrába sa v 4 farebných prevedeniach s textilným poťahom od dánskeho výrobca Kvadrat. Látka má špeciálnu úpravu odpudzujúcu vodu, takže sa nemusíte obávať vziať so sebou reproduktor na plážovú párty. Štýl a mobilita tohto reproduktora z neho robia ideálny doplnok k mobilu. Celú kolekciu Helsinki si môžete pozrieť v našom eshope, podrobné parametre sú dostupné v PDF brožúre.

Vifa Helsinki Misty Blue

Vifa Helsinki Sandstone Grey

Vifa Oslo

Oslo patrí k najmladším modelom v ponuke Vifa (uvedený bol na jar 2016) a svojimi rozmermi 26,8 x 18,1 x 9 cm skvele zapadá do radu medzi prevedenia Helsinki a Copenhagen. Rovnako ako ostatné reproduktury má aj Oslo ľahké telo z jedného kusu hliníka (2,4 kg) a vďaka rúčke sa pohodlne drží a prenáša - napokon aj vo všetkých ostatných funkciách nesie Oslo rovnakú DNA ako jeho kolegovia.

Typicky severský, minimalistický dizajn spoločne s najvyššou technickou kvalitou robia z Osla spoločníka pre každú situáciu, či už pre počúvanie hudby doma alebo vonku. Do interiéru zapadne vďaka šiestim farebným prevedeniam, ktoré si môžete pozrieť v našom e-shope.

Vifa Copenhagen

Stredný, cenami ovenčený model v ponuke Vifa. Je väčší a ťažší ako model Helsinki: váži 4,6 kg pri rozmeroch 36 × 26 × 9 cm, stále bez problémov prenosný s vydržou batérie 8 hodín. Copenhagen prehrá zvuk bezdrôtovo cez Bluetooth alebo Wi-Fi, je kompatibilný s technológiou Apple Airplay alebo DLNA. Vyrába sa v 6 farebných prevedeniach s textilným poťahom Kvadrat.

Reproduktory Copenhagen získali prestížne ceny Red Dot Award a iF Design Award za najlepší dizajn. Celú kolekciu Copenhagen si môžete pozrieť v našom eshope, podrobné parametre sú dostupné v PDF brožúre.

Vifa Copenhagen Anthracite Black

Vifa Copenhagen Pebble Grey

Vifa Copenhagen

Vifa Copenhagen

Vifa Copenhagen

Vifa Stockholm

Štokholm je najvyšší a najväčší model v ponuke Vifa, zameraný na najnáročnejších poslucháčov. Vďaka svojim rozmerom (110 × 21 × 10 cm) je určený pre použitie v interiéri. Možno ho buď postaviť na nábytok, alebo zavesiť na stenu za pomoci dodávaných konzol. Súčasťou balenia je aj diaľkový ovládač.

Rovnako ako Copenhagen, i Stockholm prehrá zvuk cez Bluetooth, Wi-Fi či audio kábel a je kompatibilný s Apple Airplay a DLNA. Vyrába sa v 6 farebných prevedeniach s textilným poťahom Kvadrat. Celú kolekciu Štokholm si môžete pozrieť v našom eshope, podrobné parametre sú dostupné v PDF brožúre.

Vifa Stockholm Pebble Grey

Vifa Stockholm

Vifa Stockholm

Vifa Stockholm Pebble Grey

Vifa Stockholm

Vifa Stockholm Anthracite Black

Všetky reproduktory Vifa možno ovládať pomocou aplikácie pre chytré telefóny so systémom iOS (iPhone) alebo Android. V aplikácii je možné meniť napríklad nastavenie hlasitosti, hudobného profilu a nastavení siete. Na všetky modely je výrobcom poskytovaná záruka 2 roky. Kto po zakúpení zaregistruje produkt do databázy Vifa, získa ďalší rok záruky navyše.

Reproduktory Vifa sú skrátka určené všetkým, ktorí ocenia nadčasový škandinávsky dizajn rovnako ako autentický zvuk.

Jste z Česka? Přejděte na Reproduktory Vifa – perfektní zvuk v severském designu

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť