Stoličky a kreslá Visu od Muuto

Stoličky a kreslá Visu od Muuto

01.07.
2014

Katka Horáková

Mám radosť, že sme do sortimentu nášho e-shopu mohli zaradiť túto krásnu a nadčasovú kolekciu stoličiek, kresiel a barových stoličiek Visu od dánskej značky Muuto.

Kolekciu Visu navrhol fínsky dizajnér Mika Tolvanen a cieľom bolo vytvoriť osobnou reinterpretáciou klasickej stoličky z ohýbanej preglejky.

Židle Visu

Židle Visu

Židle Visu

Židle Visu

Židle Visu

Židle Visu

Na návrhu stoličky Visu si dali Mika Tolvanen a Muuto naozaj záležať. Celý proces návrhu trval dva roky, kedy ladili každú krivku, hranu a detail. Výsledkom je tvarovo jednoduchá a pritom neskutočne pohodlná stolička.

Vďaka starostlivému ergonomickému tvarovaniu sedáka je táto stolička vhodná aj na dlhšie sedenie - takže okrem jedálne môže slúžiť tiež napríklad v domácej pracovni alebo firemnej zasadacej miestnosti. To, že si s návrhom stoličky Mika Tolvanen naozaj vyhral, dokladá meno Visu, čo fínsky znamená precíznosť.

Skica židle Visu od Mika Tolvanen

Skica židle Visu od Mika TolvanenSkica stoličky Visu, Mika Tolvanen 

Visu sa robí v prevedení s kovovou podnožou alebo drevenými nohami. Z hľadiska materiálových prevedení máte na výber medzi prírodným dubom, niekoľkými farebnými variantmi lakovanek jaseňovej preglejky alebo čalúnenia.

Židle Visu s kovovou podnoží

Čalouněná židle Visu od Muuto

Taktiež kresielka poskytujú veľmi pohodlné sedenie nielen v čalúnených variantoch, ale aj v prevedení z ohýbanej preglejky.

Křeslo Visu od Muuto

Lounge chair Visu od Muuto

Najnovším prírastkom do rodiny Visu sú barové stoličky, ktoré boli predstavené na tohtoročnom veľtrhu v Miláne. Veľmi príjemná je decentná chrbtová opierka, ktorá ešte zvyšuje komfort sedenia. Stoličky sa vyrábajú v dvoch výškových variantoch: výška sedenia 75 cm je klasická barová stolička pre bary a zvýšené pulty. Ku kuchynskej linke oceníte stoličku s výškou sedenia v 65 cm.

Barové stoličky Muuto Visu

Zdroj foto: Muuto

Jste z Česka? Přejděte na Židle a křesla Visu od Muuto
Shopping from the EU? Switch to Chairs and armchairs Visu by Muuto

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť