Svietidlá Pholc: nová značka testuje hranice možného

Svietidlá Pholc: nová značka testuje hranice možného

07.04.
2022

Eliška Koukalová

Ožiariť a zároveň pozdvihnúť priestor unikátnou estetikou s ťažiskom v škandinávskej jednoduchosti. Touto cestou sa v roku 2015 vydala švédska značka osvetlenia Pholc, ktorú teraz môžeme privítať v portfóliu DesignVille.

Kandinsky_45

V neotrelých dizajnoch svietidiel Pholc sa prelína a vzájomne ovplyvňuje niekoľko hlavných pilierov značky. Medzi mnohými môžeme vyzdvihnúť neustávajúci dialóg medzi všedným a odvážnym, posúvanie hraníc možného a dôraz na silnú osobitosť návrhov. Na dosiahnutí vytýčených cieľov a kvalít spolupracujú s poprednými dizajnérskymi talentami a využitím najmodernejších technológií.

Donna_18

Okolo inovatívnych prístupov sa točí svietidlá Turner. Konštrukcia tienidla akoby obiehala okolo žiarovky v strede tvaru, zároveň vďaka rôznym trajektóriám odetým do striekaného polyméru tvorí nevšedný pohľad líšiaci sa s každým uhlom pohľadu. Materiál tienidla sa navyše postará o rozptýlené svetelné lúče a tým aj o tlmené ambientné osvetlenie.

turner_

pholc_2

Filozofia značky založená na konštantnom balansovaní medzi niekoľkými protipólmi je zreteľná u svietidiel Mobil budiacich dojem neustávajúceho pohybu. Vo vzájomne točiacich sa kovových ramenách zakončených guľovitými opálovými tienidlami možno uvidíte inšpiráciu v zábradlí balkónov metropolitného New Yorku alebo pouličných lámp. Ani v jednom prípade sa nepletiete. Skulpturálne pôsobiacemu a voľne sa pohybujúcemu svetelnému závesu prepožičala Monika Mulder hneď niekoľko podôb.

Pholc_

Mobil_pendant_

Či už potrebujete posvietiť na prácu, večeru v rodinnom kruhu alebo príchod do domu, z portfólia Pholc si určite vyberiete to správne dizajnové riešenie, ktoré premení celý postor a pritiahne pozornosť. Tú určite nespustíte ani z odhaleného svetelného zdroja svietidla Kandinsky, ktorý akoby preťal dymovú sklenenú bublinu, ani z ďalších jedinečných svietidiel značky Pholc.

Jste z Česka? Přejděte na Svítidla Pholc: nová značka prověřuje hranice možného
Shopping from the EU? Switch to Pholc luminaires: new brand tests the limits of the possible

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť