Víkendové bývanie v škandinávskom štýle

Víkendové bývanie v škandinávskom štýle

12.10.
2018

Anežka Přikrylová

Seniorský pár si prial vlastné útočisko, keď jazdí do Prahy za vnúčatami alebo za kultúrou. Interiérový dizajnér Tomáš Havránek zo štúdia Playdesign im priania splnil a útulný byt vo Vršoviciach vybavil aj doplnky z DesignVille. Inšpirujte sa, ako môže vyzerať víkendové bývanie pre dvoch.

Pretože manželský pár má vlastné bývanie mimo Prahu, nepotreboval veľkú kuchyňu ani hromadu úložného priestoru. Dizajnér dostal voľnú ruku a vďaka tomu mohol vytvoriť interiér, ktorý je zároveň maximálne pohodlný, funkčný a štýlový.

Skandinávský design kuchyně

Základom bytu je dizajnovo čistá kuchyňa, veľká posteľ a ďalší nábytok na mieru, ktorý necháva vyniknúť doplnkom. A práve doplnky z DesignVille hrajú v interiéri hlavnú úlohu. Starí rodičia môžu aj s vnúčatami raňajkovať pri okrúhlom stole &tradition a posedieť na stoličkách Form, ktoré sú vďaka svojej odolnosti do kuchyne úplne ideálne.

Obývací pokoj severský styl Normann Copenhagen

Po dlhom dni na nohách nepochybne uvítajú trochu odpočinku, zabalenie do vlnenej deky Rain Plaid od Menu si tak môžu dopriať šálku čaju alebo pohár vína. Voľba stolíkov do obývacejho kúta padla na Muuto a ich kolekciu Around Coffee, ktorá je esenciou škandinávskeho dizajnu - nadčasová a dokonale remeselne spracovaná. Zákutia dopĺňa ručne tkaný koberec Varjo v neutrálnych tónoch, ktoré sú pre severský štýl tak typické.

Ložnice Praha skandinávský interiér

A pretože sú to detaily, ktoré robia dokonalý celok, nesmieme zabudnúť ani tie najmenšie z nich - drôtenú misu na ovocie od Menu, vázu Muuto, ikonického vtáčika od Vitry alebo lampičky Rise pri posteli.

Byt vo Vršoviciach je skvelým príkladom toho, ako je dôležitá vzájomná dôvera medzi klientom a dizajnérom. Tlieskame za podarenú spoluprácu a tešíme sa na ďalšie české aj slovenské interiéry v škandinávskom štýle. A čo vy, páčilo by sa vám podobné víkendové útočisko?


Za fotky ďakujeme: Tomáš Havránek

Jste z Česka? Přejděte na Víkendové bydlení ve skandinávském stylu

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť