Vychutnajte si kávu a čaj z farebnej kolekcie Sowden

Vychutnajte si kávu a čaj z farebnej kolekcie Sowden

18.06.
2018

Markéta Kubešová

Kolekcia Sowden - ľahká príprava kávy aj čaju a štýlové termosky od presláveného dizajnéra George Sowden.

Tiež Vás na prvý pohľad zaujali hravo, takmer až graficky skombinované odtiene jasných farieb, ako nás v DesignVille? Po prečítaní tohto článku určite oceníte aj ďalšie klady tejto krásnej, ale aj praktickej kolekcie vytvorenej s dôrazom na funkčnosť i dizajn.

Sowden

Sowden

Kolekcia Sowden od HAY vznikla zo spolupráce už preslávenej rovnomennej značky dizajnéra George Sowdena, ktorý je pôvodom z Anglicka, ale zaznamenáte ho skôr ako priekopníka milánskeho dizajnu 80. rokov. Bol vtedy jedným zo zakladateľov dizajnérskej skupiny nesúci názov Memphis.

Sowden

Kolekcia Sowden sa skladá z termofľaší z nerezovej ocele a kanvíc na čaj a kávu vyrobených z porcelánu, obohatených o ultra tenký filter SoftBrew ™. A práve o kanviciach na kávu v rámci tejto kolekcie stojí za to sa viac rozpísať.

Sowden

V dnešnej dobe príprave kávy dominujú zložité návody, recepty aj prístroje. Kanvica Sowden urobí väčšinu práce za Vás. A nielen to, urobí ju správne. George Sowden mal za cieľ nájsť najjednoduchší a najlepší spôsob, ako dobrú kávu uvariť.

Systém SoftBrew ™ je založený na jednoduchej infúznej metóde zvanej Cupping, ktorú tradične používajú profesionálý degustátori, aby zhodnotili kvalitu a cenu najkvalitnejších kávových zŕn. Voľná ​​infúzia, rovnako ako u čaju, je považovaná Georgom Sowden za najprirodzenejší spôsob prípravy kávy. Akékoľvek stláčanie, ako napríklad u french presse, považuje za zbytočne násilné.

Sowden

K uvarení kávy stačí nasypať odmerané množstvo čerstvo namletej kávy dovnútra filtra, zaliať vodou a počkať 4 - 8 minút. S postupom času zistíte, ako dlho extrahovaná káva Vám osobne chutí najviac. Jediné pravidlo, ktoré je dobré si pri príprave kávy v Sowden kanvici zapamätať, je, že čím jemnejšie zomletá zrná sú, tým rýchlejšia je doba extrakcie.

Sowden

Filter SoftBrew ™ je vyrobený z tenkej ocele s až 160 000 drobnými dierkami. Vďaka tomu, ako sú dierky drobné sa filter zrnkami namletej kávy neupcháva a pre ďalšie použitie ho stačí umyť ručne či v umývačke. Kanvice na čaj sú vyrobené na rovnakom princípe, s málinko odlišným filtrom.

Tak čo, naladili sme Vás na kávu z kanvíc Sowden? Alebo ste snáď viac čajový? Či Vám padli do oka dizajnové termosky? Dajte nám vedieť v komentároch!

Jste z Česka? Přejděte na Vychutnejte si kávu a čaj z barevné kolekce Sowden

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť