Bomma: To najlepšie z českého skla na DesignVille

Bomma: To najlepšie z českého skla na DesignVille

28.03.
2019

Anežka Přikrylová

Vedeli ste, že českí sklári vedia ako jedni z mála na celom svete ručne vyfúknuť až 90 cm veľké svietidlá? Tí najlepší pracujú pre značku Bomma. Najucelenejšiu kolekciu svietidiel nájdete už čoskoro v showroome DesignVille. A prečo práve Bomma?

V eshope DesignVille už teraz nájdete kompletný sortiment svietidiel značky Bomma. Od mája si navyše budete môcť prezrieť svietidlá zo štyroch rôznych kolekcií v našom brnenskom showroome. Nezabudnite nás sledovať na sociálnych sieťach (na Facebooku a Instagrame), nech o tom viete ako prvý!

Dizajnové české sklo

Za úspechom značky Bomma stojí kombinácia dvoch dôležitých ingrediencií - českej sklárskej tradície a moderného dizajnu. Značku vedú dizajnéri zo štúdia deFORM Václav Mlynář a Jakub Pollága. Do portfólia značky však svojimi návrhmi prispela séria ďalších veľkých mien českého dizajnu. V ponuke Bomm tak nájdete svietidlá od Olgoj Chorchoj (svietidlá Tim a Disc), Studio Dechem (lampy Ubra a Phenomena) a ďalších oceňovaných návrhárov.

bomma světla

Slovenská sklárska tradícia

Česi patria medzi tých najlepších výrobcov krištáľového skla. Dôkazom je aj práca sklárov zo Svetlé nad Sázavou, ktorí pre značku Bomma vyrába ručne fúkané svietidlá obdivuhodných rozmerov. V kolekcii Tim nájdete svetlá, ktoré majú na výšku viac ako meter! Český krištáľ naviac obsahuje 24% olova, a tak je dokonale číry a lesklý.

české sklářství Bomma

Vzhľadom k tomu, že svetlá Bomma sú poctivá ručná práca, každý kus je skutočný originál. Nezriedka sa preto v popisku u našich produktov stretnete s pohyblivými rozmermi. Napríklad svetla Soap môžu mať na výšku 29-39 cm a na šírku 19-29 cm, podľa toho, ako v továrni sklo vytvarujú. Pozrite sa na fascinujúci spôsob ich výroby:

Za hranicami konvencií

Pokiaľ ide o dizajn, Bomma sa nebojí jedinečných kombinácií tvarov, farieb a prevedení. Meňavé mydlovej bubliny Soap v ponuke dopĺňajú obrie sklenené kvapky Tim alebo farebné lampy Phenomena. Na DesignVille okrem iného nájdete aj extravagantné lampy Shibari inšpirované japonským umením zväzovanie. Bomma sa skrátka nebojí experimentovať a vypláca sa jej to! Jedinečné kúsky rozosiela do celého sveta. Nájdete ich napríklad v hoteloch Hilton v Los Angeles a Austrálii alebo v popredných svetových reštauráciách ako Restaurace 108 v Kodani.

Boma Shibari svítidla

Najucelenejšia kolekcia v showroome DesignVille

V DesignVille si už čoskoro budete môcť na vlastné oči prezrieť a vyskúšať svietidlá rovno z niekoľkých kolekcií Bomma. Tak čo, už máte svojho favorita?

Jste z Česka? Přejděte na Bomma: To nejlepší z českého skla na DesignVille

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť