Tipy na darčeky pre mužov

Tipy na darčeky pre mužov

09.06.
2015

Michal Horák

Viete, že sa tretiu nedeľu v júni, teda 21. 6. oslavuje Deň otcov? Prečo si pri tejto príležitosti neukázať niekoľko tipov na darčeky pre mužov. Všetko samozrejme v škandinávskom štýle, ako sa na DesignVille sluší a patrí.

Začneme tým, čo poteší každého chlapa - dobré pitie. Všetci, čo máme radi dobré víno či pivo vieme, že takéto pitie najlepšie vynikne v krásnom štýlovom pohári. A tiež k tomu patrí veľa pekného "príslušenstva" okolo.

Pre milovníkov dobrého piva a vína

  1. Penič piva. Tiež neznášate, keď vám v pohári vášho obľúbeného piva spadne pena? S touto vychytávkou od dánskej značky Menu máte po probléme. Viac tiež na ukážkovom alebo vtipnom videu.
  2. Poháre na pivo. Patria do kolekcie Essence od fínskej značky Iittala, ktorá vyrába kvalitné sklo už od 19. storočia. Nikde inde nevynikne krása zlatistého moku tak, ako v tomto pohári.
  3. Čašnícka dvojfázová vývrtka. Vývrtka je dvojfázová, čo okrem jednoduchého otvorenia akejkoľvek fľaše zabezpečí, že pri otváraní budete vyzerať ako skutočný sommelier. Osobne vyskúšané. Od Menu z Dánska.
  4. Vákuová zátka na víno. Ak fľašu vína nedopijete, nevadí. Táto zátka zaistí že si víno aj v otvorenej fľaši ponechá svoj charakter.
  5. Dekantačná nalievika na víno. Nechce sa vám čakať, až sa víno dekantuje? Riešením je táto nalievika so špeciálnymi otvormi, ktoré zabezpečia, že sa víno prevzdušní už pri nalievaní.
  6. Poháre na červené víno.. Poháre na červené víno. Poháre patria do kolekcie Essence od fínskej Iittala, sú teda vyrobené zo špičkového fínskeho skla. To okrem iného znamená, že pri prípitku sa ozve zvučné cinknutie a nie plastové cvaknutie, typické pre poháre od lacnejšej konkurencie.
  7. Dekantačná karafa na víno. Karafa má tesniace hrdlo, takže na ňu stačí "napichnúť" fľašu hore dnom a víno bude pozvoľna vtekať dovnútra. Vďaka tomu sa víno dvakrát prevzdušní a lepšie tak vynikne jeho chuť. Potom stačí karafu otočiť o 180° a všetko natečie späť do fľaše, pre jednoduchšie nalievanie. Viac na priloženom videu na konci tohto článku.
  8. Poháre na biele víno. Majú rovnaké vlastnosti, ako ich sestra na červené.

Krásny škandinávsky dizajn do interiéru aj na záhradu

  1. Prenosný reproduktor. Špičkový zvuk na cestách, záhrade či terase? Reproduktor Copenhagen od dánskej legendy vo svete špičkového audia - značky Vifa, hrá bezdrôtovo či cez USB z akéhokoľvek počítača, tabletu či smartphonu. Výdrž batérie 8 hodín.
  2. Mramorové hodiny. Tiež máte radi veci, ktoré si na nič nehrajú? Tieto hodiny sú prosté všetkých zbytočností a dávajú tak vyniknúť surovej kráse prírodného mramoru. Pozor, vážia skoro 3 kilá!
  3. Zapichovací svietnik. Inšpiráciu pre dizajn tohto liatinového svietnika hľadala dizajnérka Pernille Vea u Vikingov. Zapichnete ho do kmeňa stromu, trámu alebo nosníka či už v interiéri či niekde vonku. Romantika zaručená.
  4. Kožené kreslo. Váš osobný trón - posaďte sa ku krbu a vychutnajte si pohár obľúbeného bourbonu v pohodlí tohto kresla z pravej španielskej kože. Vyrába dánska firma OX Denmarq, špecialista na kožený nábytok.
  5. Prenosné ohnisko. Toto prenosné ohnisko z kvalitnej čierno zoxidovanej ocele pre dánsku značku Menu navrhli legendárny Norm Architects. Naplňte ho polienkami, zapáľte a užívajte pohodu.
  6. Vonkajšia olejová lampa. Príjemný zdroj svetla a tepla na záhradu či terasu. Vďaka veľkej oddelenej nádobe na olej vydrží plameň horieť 8 hodín a aj napriek tomu sa lampa neprehrieva.
  7. Veľké zrkadlo. Radi kontrolujete svoj outfit, než vyrazíte medzi ľudí? Na to sa ideálne hodí toto 170 cm vysoké zrkadlo z lakovaného hliníka, ktoré jednoducho oprite o stenu.

Svietidlá, čo majú šťavu

  1. Industriálna stolná lampa. Štýl stolnej lampy z čierno lakovanej ocele z kolekcie Tribeca je inšpirovaný noblesou New Yorku 30. rokov. Povedzte, už ste mali na vašom pracovnom stole niečo štýlovejšieho?
  2. Stolná lampička. Lampička Milk od dánskej značky &tradition je vyrobená z ručne fúkaného opálového skla, nôžky z jaseňového dreva. Je vybavená stmievačom, množstvo svetla je teda možné regulovať.
  3. Závesná lampa. Lampu navrhol jeden z velikánov dizajnu: Verner Panton v 60. rokoch, dobe vrcholiaceho hnutia hippies. Odtiaľ tiež nesie názov "Flower Pot". Jedná sa o dizajnovú ikonu, v tomto prípade v medenom prevedení.
  4. Retro žiarovka. Žiarovka známa tiež ako Edison Bulb No. 1, je prvá žiarovka, ktorú vynálezca Thomas Alva Edison vytvoril už v roku 1879. Dánska firma Danlamp dodnes túto žiarovku vyrába ako poctu veľkému vynálezcovi.
  5. Sklenená závesná lampa. Závesnú lampu z ručne fúkaného skla vyrába britská dizajnová značka Decode. Lampa bola priamo vyrobená pre úspornú dizajnovú žiarovku Plumen 001, ktorá je súčasťou balenia.
  6. Štýlová úsporná žiarovka. Rovnako ako "staršia sestra" Plumen 001, je aj táto žiarovka Plumen 002 štýlová a pritom úsporná. Vydrží svietiť 8000 hodín a výborne sa hodí do svietidiel, ktoré dajú vyniknúť ladnému tvaru tejto žiarovky.
  7. LED stolná lampička. Vychytaná lampička od dánskej firmy Muuto. Rozsvecuje sa jednoduchým dotykom čidla, ktoré zároveň funguje ako stmievač. Vďaka LED technológii je veľmi úsporná.

Video: dekantovací karafa Wine Breather

 

Tak vybrali ste svojho favorita?

Jste z Česka? Přejděte na Tipy na dárky pro muže

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť