Vianočný stromček v škandinávskom štýle

Vianočný stromček v škandinávskom štýle

15.12.
2022

Dominika Švandová

Oblečte tento rok aj váš vianočný stromček do severského štýlu. Nielenže mu ozdoby v duchu nadčasovej elegancie určite pristanú, tiež vám vydržia dlhé roky bez toho, aby sa omrzeli. Nasledujúce riadky vám poskytnú inšpiráciu a predstavia všetko potrebné, bez čoho sa pri zdobení nezaobídete.

Kde inde začať ako pri stojane? Dánska značka Ferm Living navrhla taký, ktorý spoľahlivo udrží aj urastenejší stromček, ale nezabudla ani estetickú stránku. Elegantný, minimalistický dizajn teda tvorí pevná kovová konštrukcia so skrutkami na upevnenie. Kov je lakovaný v troch farbách – čiernej, šedobéžovej a zlatej, preto stojan ľahko zladíte so zvyškom doplnkov.

Ferm Living vánoční stromek

ferm LIVING Christmas Tree Foot

Praktickým kúskom, ktorý celý setup pozdvihne o niečo vyššie, je textilná podložka. Na chvíľu ju síce najskôr zatieni bohatá nádielka, akonáhle ale darčeky rozbalíte, odhalíte aj jej dizajn. Na výber máme hneď dva motívy, prvý posiaty drobnými hviezdami, druhý s decentným patchworkovým vzorom.

ferm LIVING Star Christmas Tree Blanket

ferm LIVING Tonal Christmas Blanket

Najväčšia dilema prichádza s výberom ozdôb. Budú to klasické sklenené banky alebo ich alternatíva? V našej ponuke nájdete oboje, ťažké rozhodovanie pritom môžete nechať bokom. Ozdoby od Ferm Living totiž vyzerajú skvele aj vo vzájomných kombináciách.

Novinkou tohto roku sú banky Glass Baubles, ktoré vďaka sfarbeniu skla do rôznych tónov zelenej pôsobia medzi vetvami stromčeka veľmi prirodzene, súčasne krásne odrážajú rozsvietené svetielka. Ozdoby zaobstaráte v troch veľkostiach, pričom tie najväčšie a stredné gule tvoria sety po štyroch, tie najmenšie potom nájdete v balení po ôsmich.

ferm LIVING Glass Baubles

Ak máte chuť obmeniť okrúhlu klasiku za niečo nové, hľadajte v kolekcii Ornament. Drobné vyšívané ozdoby znázorňujú najrôznejšie symboly dánskeho hlavného mesta. Ak teda Kodaň patrí medzi vaše obľúbené destinácie, možno rozoznáte domček zo známej štvrte Nyhavn alebo kostol The Marble Church. Nechýba samozrejme ani Malá morská víla alebo zlatá labuť odkazujúca na rozprávkové príbehy Hansa Christiana Andersena. Vďaka krásnemu baleniu budú ozdoby Ornament tiež milou drobnosťou, ktorú môžete obdarovať svojich najbližších.

ferm LIVING Ornaments

Nakoniec pridajte vianočnú hviezdu, ktorá sa bude krásne vynímať na špičke stromčeka. V delikátnom, bronzovom prevedení, dotiahne každé zdobenie k dokonalosti.

ferm LIVING Star

Pre ďalšiu dávku inšpirácie aj spomínané dekorácie sa môžete zastaviť aj v našom brnenskom showroome. Vianoce tu začínajú vždy o niečo skôr, a preto sme stromček ozdobili s predstihom. Na jeho vetvičkách sa pohupujú sklenené banky aj vyšívané ozdoby od Ferm Living.

Tešíme sa na vás každý všedný deň, od 9:00 do 18:00!

Stromček showroom

Nezabudnite preskúmať aj ďalšie z radu vianočných doplnkov Ferm Living, ktoré sa postarajú o tú pravú sviatočnú atmosféru.

Jste z Česka? Přejděte na Vánoční stromeček ve skandinávském stylu
Shopping from the EU? Switch to Christmas tree in Scandinavian style

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť