Vešiaky na stenu The Dots: oživenie nielen pre vašu predsieň

Vešiaky na stenu The Dots: oživenie nielen pre vašu predsieň

22.02.
2021

Eliška Koukalová

Ikonické vešiaky The Dots od Muuto poskytujú nespočet možností, ako obohatiť fádnu stenu predsiene o trochu dôvtipu či o premyslenú kompozíciu. Bodky rozmanitých veľkostí, farieb i materiálov si všetkých priaznivcov hravého dizajnu získali svojím jednoduchým, ale vo svojej podstate veľmi sofistikovaným prevedením.

Ako bodka za vetou sa vešiak z kolekcie The Dots objaví na konci každej vychádzky. Zveriť mu môžete kabát, šál alebo tašku. Vďaka rôznym priemerom (od 6,5 cm do 17 cm) sa kompozícia stanú zaujímavým dielom aj pri priehľade z inej miestnosti. Konvenčné vešiaky sa tak premenili z praktické pomôcky na dizajnový doplnok, vďaka ktorému získa každá plocha unikátnu tvár. The Dots totiž rozhodne nemusí zdobiť len stenu predsiene. Ich najmenší zástupcovia sa môžu objaviť aj ako úchytky skriniek či šuplíkov.

MUUTO_jul_0505_(150)

Veľmi charakteristický a oku lahodiaci oblý tvar učaroval aj dizajnérovi Larsovi Tornøemu, ktorý pôvodne neplánoval navrhnúť objekt akokoľvek spojený s nábytkom. Keď sa ale pozrel na svoj nákres, zistil, že by sa mohlo jednať aj o návrh vešiaku. Najviac ho okamžite uchvátilo práve nekonečno možností, ako The Dots od Muuto kombinovať a usporiadať.

The_Dots_Metal_Control_med_(150)

Ako prvé boli predstavené vešiačiky vyrobené z dvoch kusov dreva. Tvar konečného produktu pamätal tiež na čo najmenšie zaťaženie životného prostredia, pri výrobe preto nevzniká skoro žiadny materiálový odpad. K úspešnej drevené sérii sa v roku 2018 pridala aj séria kovová - The Dots Metal. Práve tie sa iste hodí použiť ako úchytky šuplíku.

Oslo-showroom-muuto-hi-res-21_(150)

Do rodiny bodiek pribudli v roku 2019 tiež The Dots Ceramic s umeleckým nádychom. Vďaka glazovanému povrchu dodajú ešte viac na rafinovanosti a jedinečnosti. A to aj v prípade, že zrovna neslúži svojmu primárnemu účelu.

Dots-concept-5000x6667_(150)

Čo je jednou z vecí, ktorú ich tvorca Lars Tornøe oceňuje najviac. Jeho The Dots sú dizajnové objekty, ktoré okrem plnenia svojej funkcie dekorujú stenu. Alebo akýkoľvek povrch sa rozhodnete skrášliť. Okrem niekoľkých farebných, materiálových a veľkostných prevedenie na DesignVille kúpite tiež celé sety. 

Jste z Česka? Přejděte na Věšáky na stěnu The Dots: oživení nejen pro vaši předsíň

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť