Ethnicraft: belgický dizajn vyzdvihujúci krásu masívneho dreva

Ethnicraft: belgický dizajn vyzdvihujúci krásu masívneho dreva

22.09.
2020

Dominika Švandová

Zmysel pre precízne spracovanie z najkvalitnejších prírodných materiálov aj čistá estetika približujú belgickú značku k tým škandinávskym. Ich sortiment Ethnicraft dopĺňa o nové kolekcie typologicky rôznorodého nábytku i dekorácií. Na DesignVille zapĺňa dosiaľ prázdne miesto najmä svojou ponukou kvalitných postelí z dreveného masívu. Zoznámte sa!

Príbeh belgickej značky sa začal písať roku 1995. Philippa Delaisse na dovolenke v Indonézii natoľko očaril miestny dizajn, že sa rozhodol vrátiť späť aj s celým kontajnerom nábytku a bytových doplnkov. Veril, že o nich bude v belgických Antverpách záujem - a nemýlil sa. O rok neskôr už ľudia nedočkavo čakali v antverpských dokoch, aby si zaobstarali výnimočné kúsky nábytku dovezené z ďalekých krajín. Pre veľký úspech sa Philippe Delaisse spolu so svojím dlhoročným priateľom a pracovným partnerom Benoitem Loosom rozhodli posunúť svoje podnikanie o krok ďalej a založiť svoju vlastnú dielňu nábytku: Ethnicraft.

 

Stůl Mikado od Ethnicraft

Ethnicraft

 

Od tej doby sa značka s hlavným sídlom v Antverpách a dielňami nielen v Indonézii sústredí na výrobu predmetov, ktoré vytvárajú domov a stávajú sa inšpiratívnym impulzom na cestách životom svojich majiteľov. Nábytok vyrábajú z masívneho dreva, ktoré stárne s noblesou a získava na kráse. Precíznosť v remeselnom spracovaní je zrejmá v každom jednom kúsku.

Nábytok sa stáva svedkom ľudských príbehov, ktoré sprevádza po dlhé desaťročia. Zámerne nadčasové predmety sú vytvorené s cieľom prekonať vplyvy aktuálnych trendov. V dizajnovom svete plnom pominuteľnosti sú tak stále aktuálne. Pre svoju jednoduchosť navyše splynú s interiérom a dokážu sa prispôsobiť jeho meniacej sa povahe i štýlu.

Postele pre nerušený spánok

Dlho sme pátrali po kvalitných posteliach, ktoré by korešpondovali s čistým severským štýlom a rozšírili náš sortiment nábytku. Našli sme ich práve u značky Ethnicraft. Z ich ponuky postelí z masívneho dreva si iste vyberiete tú, ktorá skrášli vašu spálňu a poskytne maximálny komfort pre odpočinok. Kolekcia Nordic, Air alebo Spindle navyše ponúka aj ďalšie kusy dizajnovo zjednoteného nábytku.

Postel Spindle od Ethnicraft

Postel Air od Ethnicraft

 

Úložné priestory pre každý kút domova

Kým sa škandinávske značky sústredia najmä na modulárne policové systémy, značka Ethnicraft kladie dôraz na pestrú ponuku komôd, skriniek, televíznych a konzolových stolíkov a nezvyčajne riešených knižníc. Hladké línie dubového dreva charakterizujú kolekciu Shadow a Nordic, o čierne prvky je oživená kolekcia Blackbird a zaujímavú hru kontrastu medzi drevom a kovom predstavuje kolekcia Monolit.

Komoda Shadow od Ethnicraft

Skříň Blackbird od Ethnicraft

 

Stolíky a podnosy v symbióze 

V sortimente belgickej značky nemožno prehliadnuť podnosy Glass Tray a Mirror Tray, ktoré vynikajú pestrou škálou prírodných, abstraktných aj geometrických vzorov, rovnako ako mnohosťou využitia. Podnosy svojou veľkosťou totiž perfektne sadnú k doskám konferenčných stolíkov kolekcie Tray. Fungujú tak ako oživenie ich dizajnu aj praktický doplnok na servírovanie.
 

Tray od Ethnicraft

Tray od Ethnicraft

Tray od Ethnicraft

Aj keď ste možno rovnako ako my nadšení z noblesného dreveného nábytku a dlho očakávaných postelí v škandinávskom štýle, verte, že týmto zoznam zaujímavých kúskov v podaní novej značky nekončí. Výpočet zaujímavých kúskov týmto však určite nekončí. Prezrite si celú ponuku nadčasového dizajnu značky Ethnicraft.

Jste z Česka? Přejděte na Ethnicraft: belgický design vyzdvihující krásu masivního dřeva

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť