Hra sa svetlami v škandinávskom štýle

Hra sa svetlami v škandinávskom štýle

25.06.
2015

Markéta Eliášová

Pred nedávnom sme vám predstavili nádhernú minimalistickú kúpeľňu, ktorú v duchu nórskeho dizajnu navrhlo štúdio Loft. Podobne inšpiratívný je však aj celý zvyšok bytu. Poďte sa s nami pozrieť!

Architektonické štúdio Loft Szczecin si vo svojich interiéroch dáva záležať predovšetkým na dostatočnom množstve denného svetla. Rovnako je to aj v prípade tohto bytu, ktorému ste zatiaľ mali možnosť zľahka nahliadnuť pod pokrievku prostredníctvom článku Minimalistická kúpeľňa v severskom štýle. A nám bolo hneď jasné, že vás nesmieme pripraviť ani o zvyšok interiéru. Je totiž naozaj na čo sa pozerať.

Všetkým interiérom ladeným do škandinávskeho štýlu je spoločná snaha o vytvorenie útulného a presvetleného priestoru, v ktorom sú kombinované prírodné materiály s moderným nábytkom. Hneď na prvý pohľad si môžete všimnúť, že vo všetkých miestnostiach sú podlahy z masívneho dreva, ktoré je len minimálne zakryté kobercami. Bola by totiž škoda nenechať tak krásny povrch vyniknúť.

Kuchyň Loft

Na rozdiel od kúpeľne, kde si architekti s maľbou stien pohrali, sú všetky ostatné ponechané v klasickej bielej a miestami svetle šedivé. Tieto farby sa totiž tak ľahko neomrzia a ponúkajú väčší priestor pri ladení zvyšku priestoru. Nad kuchynským stolom si môžete všimnúť zaujímavo tvarovaných závesných svietidiel Ronde od značky Gubi a v rohu sa skrýva nástenná lampička Bestlite BL6, ktorá patrí medzi ikony škandinávskeho dizajnu. Z rovnakej série - Bestlite - je i osvetlenie nad drezom kuchynskej linky, ktorá je pojatá naozaj minimalisticky a dáva vyniknúť ostatným solitérom v miestnosti.

Interiér Loft se svítidly Ronde

V interiéri nechýba dostatok denného svetla, cez to v ňom nájdete veľké množstvo štýlových svietidiel. Jednoznačne najviac nás zaujal výber piatich lámp Vessel od Decode, ktoré sa elegantne vznášajú nad jedálenským stolom. Tento typ svietidiel je skvelý v tom, že necháva vyniknúť krásu žiarovky. Za nimi na stene sú ako dekoratívne predmety efektne rozvesené taniere, čo môže byť zaujímavou alternatívou oproti klasickým obrazom.

Kuchyň Loft se svítidly Vessel

Kuchyň Loft se svítidly Vessel

Interiér Loft

V žiadnej obývacej izbe by nemala chýbať poriadna pohovka, na ktoré sa vám bude nielen pohodlne čítať, ale zároveň ponúkne dostatok priestoru aj pre posedenie s množstvom priateľ.

Interiér Loft

Interiér Loft

Ďalšie z lámp série Bestlite sa skvele uplatnia aj v spálni pri nočnom stolíku. Vďaka elegantnému kĺbu si ju môžete otočiť, kam budete práve potrebovať.

Lampa Bestlite od Gubi

Do chodby architekti vybrali dve elegantné závesné svietidlá Semi od Gubi.

Předsíň se svítidly Semi od Gubi

Tento jedinečný byt je podľa nášho názoru skvelým dôkazom, že minimalistické a jednoducho riešené interiéry vôbec nemusia byť neosobné a chladné. Dúfame, že ste načerpali dostatok severskej inšpirácie a že vás napríklad tento článok nakopne k menším či väčším zmenám aj u vás doma.

Zdroj: Studio Loft Szczecin

Autorka fotografií: Karolina Bak

Jste z Česka? Přejděte na Hra se světly ve skandinávském stylu

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť