Minimalistická kúpeľňa v severskom štýle

Minimalistická kúpeľňa v severskom štýle

04.06.
2015

Markéta Eliášová

Dnes vás pozývame na prehliadku kúpeľne, ktorú navrhlo architektonické štúdio Loft. Ak patríte medzi milovníkov škandinávskeho dizajnu, určite načerpáte veľa inšpirácie.

Minimalizmus vo svojej najkrajšej podobe, presne tak by sa dala popísať geniálne navrhnutá kúpeľňa, ktorú má na svedomí architektonické štúdio Loft. Kúpať sa vo vani s výhľadom do záhrady, to musí byť jedinečný zážitok. Hneď by sme si dali povedať. A čo vy?

Ako už býva v severských interiéroch zvykom, paleta farieb je aj tu skôr striedma a decentná. Hlavné slovo dostala antracitovo sivá na betónových povrchoch v kombinácii s bielou, čiernou a drevenými doplnkami. Ak sa rozhodnete pri rekonštrukcii držať len niekoľko málo farieb, oplatí sa dať si o to viac záležať na detailoch. V tomto prípade si architekti vyhrali aj s maľbou stien, kedy jednoliatu šedú plochu narušili čiernym spodným lemom a tenkou linkou. Aj cez to, že je kúpeľňa vďaka veľkým oknám skvele presvetlená, je v tomto interiéri kladený dôraz na elegantná svietidlá. Závesné lampy Mass Light od &tradition zaujmú predovšetkým použitými materiálmi kombináciou mramoru a mliečneho skla. Ich dizajn je inšpirovaný pouličným osvetlením Paríža, Barcelony a New Yorku.

Koupelna Loft

Ak máte šťastie a nájdete vo svojej kúpeľni dostatok miesta, určite neváhajte a kúpte si do nej peknú pohovku alebo aspoň stoličku. Biela subtílná stolička, ktorá stojí v blízkosti vane, pochádza z dielne štúdia Afteroom, ktoré ju navrhlo pre Menu.

Koupelna Loft

Do každej kúpeľne je samozrejme nevyhnutné umiestniť poriadne zrkadlo. Toto stojacie zrkadlo v drevenom ráme je navyše vtipne zavesené na drevený háčik. Na podobnom princípe funguje tiež zrkadlo Norm od Menu.

Koupelna Loft

Na precíznu prácu s líčidlami je pochopiteľne lepšie mať po ruke menšie zrkadlo, ktoré si ľahko premiestnite, kam budete potrebovať. Vhodným adeptom je zrkadlo Flip od Normann Copenhagen, ktoré sa slní na okennom parapete.

Koupelna Loft

A chcete vidieť aj zvyšok tohto nádherného bytu? Nájdete ho v článku Hra so svetlami v škandinávskom štýle.

Zdroj fotografií: Studio Loft

Jste z Česka? Přejděte na Minimalistická koupelna v severském stylu

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť