Ikonické doplnky HAY

Ikonické doplnky HAY

17.06.
2015

Katka Horáková

Máme radosť! Priviezli sme ďalšiu našu veľkú srdcovku - značku HAY. Ako inak než z Mekky škandinávskeho dizajnu - dánskej Kodane.

Značka HAY je pomerne mladá (zal. 2002) a jej hlavnou ambíciou je návrat dánskeho nábytkového dizajnu k zlatým časom v 50. a 60. rokoch minulého storočia. HAY má vo svojom portfóliu radu veľmi úspešných nábytkových kúskov, ale venuje tiež veľký priestor a pozornosť štýlovým doplnkom. Niektoré sú natoľko populárne, že je možné vyhlásiť ich za novodobé dizajnové ikony. Poďme sa na pár kúskov, ktoré tiež nájdete v e-shope DesignVille, pozrieť: 

Vankúše Dot Cushions

Archetypálne jednoduché, dokonale prevedené, nadčasové, krásne kombinovateľné a vyhotovené v mnohých farebných variantoch. To sú Dot Cushions - ikonické vankúše s jedným či dvoma gombíkmi. Gombíky majú na každej strane vankúša inú farbu, takže preferovanú podobu môžete zvoliť, napríklad podľa aktuálnej nálady. Vankúše sú zhotovené v poťahových látkach dánskej spoločnosti Kvadrat, do ktorých textílií čalúnia svoje pohovky či kreslá snáď všetky dánske nábytkové firmy, takže vankúše Dot Cushion potom krásne ladia s čalúneným nábytkom.

Polštáře Hay Dot Cushions

Polštáře Hay Dot Cushions

O tom, že sa skvele vyzerajú snáď v každom interiéri, sa môžete presvedčiť na našom Pintereste.

Plédy Mega Dot

Motív veľkých bodiek sa objavuje aj na prehozoch Mega Dot. Rady bodiek či kruhov sú vytvorené zaujímavým prešívaním a pléd tak dostáva mimoriadne krásny plastický vzor. Efekt je umocnený tým, že z každej strany má prehoz iný farebný odtieň.

Ložnice s přehozem Mega Dot od Hay a věšáčky Muuto The Dots

Pristanú každej posteli - ustlanej aj neustlanej - presvedčte sa na našom Pintereste.

Vešiaky Gym

Dáni sú kreatívni a vedia, že vešiaky na stene nemusia mať zďaleka len podobu drobných háčikov, na ktoré cez pútko zavesíte vaše zvršky. O tom ste sa možno už predtým presvedčili v našej ponuke vešiakov. A ani v HAY nezostali pozadu. Vešiaky Gym majú podobu atletických kruhov, ktorá ich predurčuje ako skvelý držiak na uteráky a utierky, na časopisy a ak pridáte ramienko, elegantne zavesíte aj kabát. Vaša kreativita môže ísť aj ďalej - na našom Pintereste uvidíte, ža vešiaky Gym poslúžia napríklad ako konzola pre uchytenie lampičky E27 vedľa vašej postele.

Věšáky Hay Gym Hooks

Věšáky Hay Gym Hooks

Podnosy Kaleido

Inšpirované šesťuholníkovými vzormi kaleidoskopu - to sú krásne lakované podnosy Kaleido od dizajnérky Clary von Zweigbergk z kovu lakovaného do niekoľkých sviežich farieb. Vďaka ich geometrickým tvarom sa dajú krásne kombinovať. Nájdu uplatnenie ako servírovacie podnosy, ale tiež užitočné organizéry na váš pracovný stôl.

Tácy a podnosy Hay Kaleido

Tácy a podnosy Hay Kaleido

...a tým to zďaleka nekončí

Ak aj z vašej pracovne chcete urobiť štýlový kútik, zalovte pre niektoré z nádherných drevených pravítok, mosadzné nožnice a svorky alebo dekoráciu v podobe drevenej ruky - pohyblivej v kĺboch.

Dřevěná pravítka Hay

Mosazné nůžky Hay, dřevěná ruka Hay

Zdroj fotografií: č.2 via Roomed.nl, č.4 via Bungalow5, č.7a via Design Milk č.7b Annaleenas Hem č.11 via Stylizimo č.11b Annixen. Ostatné fotografie - archív výrobcu.

Jste z Česka? Přejděte na Ikonické doplňky HAY

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť