Objatie domova: interiérové inšpirácie v znamení jesene

Objatie domova: interiérové inšpirácie v znamení jesene

23.10.
2020

Dominika Švandová, Eliška Koukalová

Večery sa nezastaviteľne predlžujú a počasie vonkajšiemu pobytu úplne nepraje. Vplyvom okolností vzniknutého obdobie je navyše jasné, že sa na nejakú dobu budeme pohybovať predovšetkým medzi stenami našich domovov. Malá premena interiéru tak príde teraz vhod viac ako inokedy. Využite dizajn ako recept proti nepriazni pochmúrnej klímy a dlhým temným obdobím. Inšpirovať sa môžete štýlom všitým do dánskej kultúry.

Pohodlie severského nábytku

Jesenné mesiace si nielen severania spájajú s konkrétnymi činnosťami a emóciami. Vybaviť sa im tak môže rodinný obed, večera s priateľmi alebo chvíle osamote strávené nad dobrou knihou. Čo tieto aktivity spája? Nábytok, ktorý sa akoby v pozadí postará o váš komfort. Preto sa ešte predtým, než sa vrhnete na dolaďovanie miestnosti pomocou doplnkov, uistite, že staviate na kvalitných základoch: priestrannej a pohodlnej pohovke, dostatočne veľkom jedálenskom stole s kvalitnými stoličkami a kresle, ktoré bude vládnuť vášmu kútu pre odpočinok. 

Egg od Fritz Hansen

AndTradition Little Petra

Menu židle Harbour

 

Ve svetle tej správnej lampy

Je to práve obdobie zimných dlhých večerov, ktoré si žiada obozretný a premyslený výber osvetlenia. To potom okrem zdroja svetla môže plniť tiež ústrednú úlohu tvorca atmosféry. O tú sa dobre postará tlmené teplejšie svetlo stojacej či dekoračnej lampy, ktoré možno doplní aj svetlo sviečky v dizajnovom svietniku. Skvele sa budú hodiť aj lampy prenosné. Kým v letných mesiacoch ste mohli oceniť ich prednosti v exteriéri, ich jednoduché prenášanie oceníte aj v chladnejšom období, kedy zaistí to správne množstvo svetla tam, kde bude práve potrebné.

Lucca AndTradition

Menu lamp Reverse

Svítidla v hygge stylu

  1. Elegantná stolná lampa Stone Lamp od Menu
  2. Ikonická stojaca lampa Gräshoppa od Gubi vo farbe warm grey
  3. Stolná lampa z kolekcie Night Owl od značky Fritz Hansen
  4. Sklenený svietnik na čajovú sviečku Kaas od Iittala
  5. Nástenný mosadzný svietnik POV od Menu
  6. Sada 6 ks sviečok v darčekovom balení od značky Fritz Hansen
  7. Stolná lampa Socket Occasional Lamp od Menu
  8. Dizajnová prenosná lampička Manhattan od značky & Tradition

 

Napriek počasiu

Schovať sa pred nepriazňou doby i sychravého počasia je najlepšie do hebkej, hrejivej deky. Napríklad tie od Muuto z kolekcií Ample a Rhythm sú vyrobené zo 100% vysoko kvalitné lamie vlny. Nielen prírodný materiál, ale aj prírodou inšpirované abstraktné motívy dominuje tým z kolekcie Mirage od Ferm Living. Podobne tiež koberce dodajú vášmu domovu na hrejivom pocitu. Zaboriť nohy do novozélandskej vlny sa stane každodenným zážitkom. 

Mirage od Ferm Living

Textil v hygge stylu

  1. Prehoz Rhythm od značky Muuto zo 100% lamej vlny
  2. Vankúš s vyšívanými vzormi Mirage Cushion od Ferm Living
  3. Vlnená prikrývka z kolekcie Eames od značky Vitra
  4. Okrúhly koberec z novozélandskej vlny Row od značky Northern
  5. Vankúš z kolekcie Layer od značky Muuto zo 100% lamej vlny

 

MENU Harbour Chair

Kvôli situácii posledných dní opäť mnoho z nás pracuje z domu. Prečo teda aj miesto pre čisto pracovné nasadenie nevyladit niekoľkými kúsky pre navodenie príjemnejšie atmosféry? Napríklad vyrovnať svetlo z monitora môžete ľahko pomocou lampy vyžarujúce tlmené svetlo. Výberom správneho osvetlenia konieckoncov môžete začať či už sa rozhodnete premeniť svoju pracovňu, jedáleň, alebo akýkoľvek iný kút svojho domova.

Jste z Česka? Přejděte na Objetí domova: interiérová inspirace ve znamení podzimu

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť