Inšpirácia: izbové rastliny štýlovo

Inšpirácia: izbové rastliny štýlovo

05.09.
2016

Lucie Čačalová

S pomaly začínajúcou jeseňou si chceme ešte užiť posledné záchvevy letnej prírody. A ako inak než vkusne a štýlovo! Zhrnuli sme pre vás nápady, ako do interiéru vniesť trochu zelene v kombinácii s monochromaticky ladenými doplnkami - dekoráciami, kvetináčmi, vázami...

Multifunkčné truhlíky na kvety

Truhlíky nie sú len výsadou exteriérov, naopak sa s nimi dá pekne pracovať aj v domácnosti. Truhlíky na podstave od Ferm Living sú vyrobené z lakovanej ocele a predstavujú originálne riešenie umiestnenia kvetov pre vyznávačov minimalizmu a subtílnych riešení. Vďaka podstave vo výške 65 cm sa truhlík výborne hodí ako prepážka k členeniu interiéru - skvele ozvláštni úzke chodby a výklenky či vizuálne oddelí rôzne zóny v jednej miestnosti.

Masívne "betónové" kvetináče

Sivé a čierne kvetináče Flowerpot with Saucer od HAY na prvý pohľad vyzerajú ako odliate z betónu. Opak je ale pravdou. Sú vyrobené z materiálu Polystone, ktorý je oproti betónu výrazne ľahší. Výborne sa s nimi teda dá pracovať v interiéroch - štýlovo vyzerá kombinácia oboch farieb a rôznych veľkostí kvetináčov.

Na výrazu kvetináčom dodajú tiež v nich umiestnené rastliny. Kombinujte napríklad sukulenty a kaktusy v jednom kvetinovom zátiší.

Drôtené riešenie

Dánska značka Menu rada pracuje s dizajnom drôtených výrobkov a tento trend sa nevyhol ani kvetinovým dekoráciám. Dizajnovým skvostom, ktorý zaujme oko každého milovníka striedmeho minimalizmu, sú kvetináče Wire Pot. Aj tie sa ale dajú povýšiť na nový level použitím drôtených podstáv Wire Base. Kvety s nimi môžete komponovať v troch výškach a dvoch farebných prevedeniach.

K týmto kvetináčom Menu uviedlo novú drôtenú, multifunkčnú dekoráciu.. POV Planter je geometická konštrukcia, ktorá nielen, že je krásna na pohľad, ale je predovšetkým funkčnou oporou pre popínavé rastliny.

Praktické "vrecká" na bylinky

Baví nás multifunkčné riešenie - jedným z nich sú rozhodne organizéry Pocket, ktoré sa dajú použiť kdekoľvek od kancelárie až po kuchyňu. A práve tam môžu skvele fungovať ako kvetináče na bylinky a iné rastliny. Pockety sa na stenu uchytia pomocou "neviditeľnej" konzoly a sú vyrobené z plastu, teda sa dajú bez problému umývať v umývačke.

Nadčasové kvetináče a vázy

Zeleným rastlinám ohromne pristanú výrazné kvetináče, či už farebne alebo tvarovo. Hexagon je kolekcia kvetináčov, váz a podstáv od Ferm Living založená na pravidelnej dokonalosti šesťuholníka. Nádoby sú vyrobené z lakovaného kovu alebo čistej mosadze, pričom ich tlmené farby zdôrazní práve hexagonálny tvar. Zvlášť vyniknú pri umiestnení na podstavy v rôznych výškových hladinách.

Geometriou je inšpirovaná tiež "skladaná" váza Folded od Menu alebo váza Shades od muuta, futuristická kolekcia váz True Color od & tradition či jednoducho tvarovaná váza Silent od muuta. Štýlových možností je medzi vázami nekonečné množstvo a s pomocou každej môžete dokonca aj jednu rastlinu nechať vyznieť na niekoľko rôznych spôsobov.

Na záver len praktický tip - hovorí sa, že čerstvé kvety najdlhšie vydržia, keď im zastrihnete stonky a vázu naplníte studenou vodou. Čo je na tomto triku pravdy povie skôr skúsený záhradník, faktom však je, že vrcholom štýlovosti je aranžovať kvety za pomoci nožníc od Hay, ktoré môžete poznať z nespočetných magazínov a lifestylových blogov.

Foto: Sara Landstedt

Nezabudnite teda na to, že komu sa nelení, tomu sa zelení a s príchodom jesene myslite na to, že každá drobnosť (či je to malá kytička, nový kvetináč alebo práve elegantné záhradnícke nožnice) dokáže rozžiariť deň a pomôže zabudnúť na slabnúce lúče letného slnka.

Jste z Česka? Přejděte na Stylová inspirace: pokojové rostliny

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť