Jarné novinky Muuto

Jarné novinky Muuto

17.02.
2020

Dominika Švandová

S blížiacou sa novou sezónou nie je o novinky núdza. S ďalšou dávkou severského dizajnu prichádza tentoraz značka Muuto, ktorá vedľa noviniek rozšírila svoje existujúce kolekcie o nové prevedenia. Nechýbajú ani, pre sortiment Muuto typické, pastelové farby, ktoré akoby privolávali jar.

Prispôsobivé lampy Post

Ak by sme mali vyzdvihnúť jedinú novinku, boli by to lampy Post, jedinečné svojou dizajnovou čistotou a flexibilitou. Ich unikátny dizajn, založený na magnetickom upevnení zdrojov svetla, ponúka veľa možností prispôsobenia. Zatiaľ čo u stojacej lampy je možné dve tienidla upevniť na ľubovoľné miesto na kovovej základni, u nástennej lampy si sami zvolíte miesto pripevnenia tienidla a upevnenie kábla. Vďaka magnetom je navyše možné tienidlami otáčať a svetlo smerovať podľa potreby.

Post Floor Lamp

Post Wall Lamp

Post Wall Lamp od Muuto

 

Obľúbené stoličky v novom

Medzi novinkami Muuto nájdeme hneď niekoľko kúskov, ktoré rozširujú sortiment obľúbených drevených stoličiek. Prvými z nich sú stoličky Cover. Tie pre značku Muuto vytvoril dizajnér Thomas Bentzen s cieľom otestovať možnosti preglejky pri jej ohýbaní. Pôvodne tak vznikli stoličky a kreslá, ktorých operadlo plynulo prechádzalo v podrúčky. To ale neplatí u novinky - Cover Side Chair - ktorá si zachováva charakteristickú siluetu, ale v jednoduchom prevedení bez podrúčok.

Cover Side Chair od Muuto

Cover Side Chair od Muuto

 

"Visu" je fínsky výraz pre precíznosť. Nie je tak pochýb o tom, že kolekcia stoličiek Visu je vyladená do posledného detailu. Tvarovo jednoduché jedálenské stoličky a barové stoličky teraz zaobstaráte v niekoľkých nových odtieňoch: v decentných odtieňoch Dark Green a Midnight Blue, univerzálnom Sand a tlmene ružovom Tan Rose.

Visu Muuto

Visu Muuto

 

Podobnú farebnú škálu získali tiež stoličky a barové stoličky Nerd. V odtieňoch Midnight Blue, Tan Rose alebo v hravom žltom Sand Yellow ešte lepšie vynikne charakteristický dizajn stoličiek, špecifický najmä zaujímavým riešením prepojenia sedadla a chrbtovej opierky.

Nerd Muuto

Nerd Muuto

Kúzlo nových farebných vyhotovení však nekončí pri tom, že stoličkám pristane. Spolu s novými odtieňmi Muuto predstavilo nový lak na vodnej báze. Ten je vďaka zníženiu obsahu chemických látok šetrnejšie k nášmu zdraviu aj životnému prostrediu.

Osobitné vázy Kink 

Ďalšia z noviniek, porcelánové vázy Kink, zaujmú samy o sebe aj s krásnym kvetinovým aranžmá. Vázy, pôsobiace takmer ako sochárske dielo, vytvorilo pre značku Muuto dizajnérske štúdio Earnest Studio, a to v prevedení Sand a Light Blue.

Kink váza Muuto

Kink váza Muuto

Prezrite si kompletnú ponuku čerstvých dizajnovek značky Muuto alebo nazrite rovno do sekcie noviniek, aby vám neušiel žiaden z nových, štýlových kúskov.

 

Jste z Česka? Přejděte na Jarní novinky Muuto

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť