Pri jednom stole s Lind DNA

Pri jednom stole s Lind DNA

28.04.
2022

Dominika Švandová

Rodinné stretnutia, oslavy úspechov, priateľské posedenia aj každodennú rutinu. Okamihy, ktoré sa často orientujú okolo dobrého jedla, dokreslí svojim dizajnom značka z dánskeho Aarhusu: Lind DNA. Portfólio DesignVille rozširuje o delikátne kožené prestieranie a kameninový riad.

V roku 2013 sa dizajnér Preben Lind rozhoduje svoje návrhy ponúknuť svetu pod záštitou vlastnej značky, a vzniká tak Lind DNA. Úspech predznamenáva hneď prvá kolekcia prestierania Curve. Nie je tak divu, že práve jej nevšedné organické tvarovanie sa postupne stáva jednotiacim prvkom linúcim sa naprieč portfóliom.

Lind DNA

Nie je to ale len tento tvar, ktorý utvára rozoznateľný rukopis značky. Charakteristickú je pre ňu aj recyklovaná koža, ktorá dáva druhý život prebytočnému materiálu užívanému v módnom a nábytkárskom priemysle. Udržateľný a na pohľad krásny materiál má aj mnoho iných kvalít, ktoré prispievajú k funkčnosti a trvalej kráse produktov napriek častému používaniu. Najmä v prípade koženého prestierania určite oceníte, s akou ľahkosťou ho zbavíte všetkých nečistôt.

Materials Lind DNA

Voľba materiálov je len jedným z mnohých krokov, ktorými sa značka vydáva v ústrety väčšej zodpovednosti k životnému prostrediu. Dôraz na recykláciu, kvalitu aj estetiku, ktorá vzdoruje trendom, dokazujú, že ide o jednu z ústredných hodnôt značky. Tá preto svoje dizajnové kúsky vyrába lokálne v samotnom Aarhuse, kde sa pod jednou strechou stretávajú ako produkcia, tak samotné vedenie značky.

Production Lind DNA

Hra tvarov, farieb a textúr

Napriek rozširovaniu ponuky na poli doplnkov aj nábytku, prestieranie, ktorým Lind DNA začala svoj príbeh, nestráca na obľúbenosti. Veľmi jednoduchý dizajn necháva vyniknúť textúru kože, jej rôznofarebné prevedenia pritom zaisťujú, že sa vám s istotou niektoré z nich trafia do vkusu – v prípade kolekcie obojstranného prestierania Double možno hneď dvakrát!

Lind DNA Double

Než sa ale pustíte do hľadania obľúbeného odtieňa, čaká vás výber tvaru aj preferovanej textúry. Obdĺžnikové prestieranie z kolekcie Square výborne sedí k jedálenským stolom rovnakého tvaru, prekvapivo univerzálne sú potom oblé krivky prestierania z kolekcie Curve. V ponuke nechýbajú ale ani podložky pod poháre alebo hravé, napriek tomu decentné prestieranie pre tých najmenších, tvarované do podôb roztomilých zvieracích kamarátov.

Lind DNA Square

Lind DNA

Lind DNA kids

Škálu širokého výberu potom dopĺňajú dva druhy kože. Prvý z nich, Nupo, má jemný, takmer zamatový povrch. Druhú kožu Hippo zdobí výraznejšia štruktúra, vďaka ktorej vynikajú svetlejšie a tmavšie tóny daného odtieňa. Oba typy kože sa pritom môžu na stole perfektne dopĺňať.

Lind DNA materials

Kompletná zostava

Pre vytvorenie dokonalej harmónie pri jedálenskom stole aj na ňom nájdete v portfóliu značky aj kameninový riad Curve. Perfektne kopíruje krivky prestierania z rovnomennej kolekcie, kombinovať ho ale môžete aj s kolekciou Square. Jeho neutrálne odtiene krémovej, béžovej, čiernej a tmavo modrej sú vybrané tak, aby ladili k spomínaným podložkám aj k sebe navzájom.

Lind DNA Curve Stoneware

LindDNA-Stoneware5

Prezrite si celú ponuku značky Lind DNA a vytvorte si svoju jedinečnú kombináciu, ktorá skrášli jedálenský stôl aj samotné chvíle v sprievode chutného jedla a dobrej spoločnosti.

Jste z Česka? Přejděte na U jednoho stolu s Lind DNA
Shopping from the EU? Switch to Around the table with Lind DNA

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť