Kovový minimalizmus: Nichba novo na DesignVille

Kovový minimalizmus: Nichba novo na DesignVille

01.06.
2021

Dominika Švandová

Značka Nichba sa zrodila v dánskej Kodani, keď jej zakladateľ Nicholas B. Anderson sa rozhodol premeniť odolný a pevný kov, s ktorým pracoval, na portfólio produktov s jedinečnou a rozpoznateľnou estetikou. Jeho pozornosti neunikli ani miesta, ktoré iní výrobcovia zvyčajne zanedbávajú, ako sú chodby a kúpeľne. Preto teraz môžete obdivovať elegantne jednoduchý dizajn na stránkach DesignVille.

Nichba

Architektonická čistota, jednoduché línie a čisté siluety. Takto opisuje svoju značku Nichlas B. Andersen. Minimalizmom dánska značka Nichba skutočne vyniká. Dizajnové kúsky v jej portfóliu sú moderné a sofistikované, zbavené všetkých zbytočných prvkov. Namiesto ornamentov je všetka pozornosť zameraná na tvar a funkčnosť každého výsledného výrobku.

V rukách miestnych remeselníkov

Vďaka čistej estetike vzdorujú kúsky z dizajnového portfólia Nichba módnym trendom. Robiť radosť dlhé roky budú ale tiež vďaka kvalite, v ktorej značka odmieta akékoľvek kompromisy. Dánsko ako krajina mnohých skúsených remeselníkov a dlhej dizajnérskej tradície zostáva aj napriek jej rastu naďalej miestom vzniku každého z produktov.

Nichba

Bytelný materiál

I keď spoločnosť Nichba nadväzuje na rovnakú dizajnovú tradíciu, od mnohých škandinávskych značiek sa líši výberom materiálov. Hojné využívanie dreva v jej portfóliu je preto zriedkavé. Namiesto toho sa rozhodla pre kov, ktorý spĺňa požiadavky na jednoduchú estetiku a dlhotrvajúcu krásu. V prípade nábytku sa spolieha na hliník, vďaka ktorému sú aj väčšie kusy ľahké. Menšie predmety sú vyrobené z ocele, aby odolali náročnejšiemu kúpeľňovému prostrediu. Napomáha tomu tiež certifikovaný proces práškového lakovania, kedy oceľové kusy získavajú ďalšiu ochrannú vrstvu.

Nichba

Ak venujete pozornosť detailom, oceníte dizajn vytvorený na mieru vašej kúpeľne, ktorá sa premení na harmonický, jednotný interiér. Kúpeľňová kolekcia Nichba zahŕňa kompletnú vyladenú výbavu plnú praktických riešení. Od držiaku na uterák po sprchovú stierku.

Kúpeľňa Nichba

kúpeľňa od Nichba

Inak tomu nie je v prípade predsieňového sortimentu. Spochybnenie tradičných riešenie tu vyznieva s nezvykle poňatým systémom pre ukladanie oblečenia. Klasický vešiak sa v podaní dánskej značky premenil na premyslený systém koľajnice Hangsys a minimalistických ramienok Maghang, ktoré spoločne fungujú vďaka magnetickej sile. Podobne šikovným riešením sú aj botníky, navrhnuté tak, aby ponechali vo vstupnej miestnosti maximum priestoru.

Chodba od Nichba

Předsíň od Nichba

„Aj tá najmenšia spálňa môže byť priestranná." S touto myšlienkou vznikla rada nábytku, ktorá hoci je vytvorená z kovu, zachováva si vzdušnosť. Platí to dokonca aj v prípade rozmery velkorysejšho, kľúčového kúsku každej spálne, ktorým nie je nič iné ako elegantný posteľový rám z pevných oceľových profilov.

Bed Frame od Nichba

ložnice od Nichba

Nečakaný a funkčný ráz môžete dopriať akémukoľvek zákutia vášho domova. Sortiment dánskej značky Nichba totiž vedľa zmieňovaných ponúka celý rad ďalších, nezriedka multifunkčných, kusov nábytku a doplnkov v čisto minimalistickom, oku lahodiacim dizajnu.

 

 

Jste z Česka? Přejděte na Kovový minimalismus: Nichba nově na DesignVille
Shopping from the EU? Switch to Nichba now at DesignVille

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť