Jesenné novinky od Menu

Jesenné novinky od Menu

31.10.
2016

Lucie Čačalová

Dánska značka Menu má v sortimente veľa noviniek, z ktorých niektoré predstavila aj na veľtrhu Maison et Objet v Paríži. Tešiť sa môžete na krásne stoličky, nové farby obľúbených mlynčekov Bottle... Však sa poďte pozrieť sami!

Moderná reminiscencia tradičných stoličiek

Kolekcia stoličiek Synnes je novinkou, ktorá rozhodne stojí za povšimnutie. Design drevených stoličiek odkazuje k tradičnému škandinávskemu nábytkárstvu - precízne spracovanie a kvalitné materiály (dub a jaseň) sú teda samozrejmosťou.

Za dizajnom stoličiek stojí nórsky dizajnér Falke Svatun, ktorý je mimochodom považovaný za jeden z najväčších súčasných talentov škandinávskeho dizajnu. V stoličkách sa budete cítiť maximálne pohodlne, ich operadlo je totiž tvarované do oblúka a navodzuje pocit, akoby vás niekto objímal.

Jesenné farby mlynčekov Bottle

Mlynčeky Bottle Grinder už dlho patria medzi bestseller Menu a pravidelne sa ich rady rozrastajú o nové farby. Tentoraz je to jesenne ladená kombinácia horčicovej farby Burned Yellow a námornícka kombinácia svetlo a tmavo modrej Classic Blue. Mimochodom, obe varianty odkazujú k top jesenným farbám tak, ako ich vybralo Pantone a ako sme vám ich predstavili v našej jesennej inšpirácii.

Vešiaky Afteroom v novom poňatí

Minimalistická kolekcia Afteroom z dielne rovnomenného švédskeho dua sa rozrástla o dve nové varianty vešiakov. Varianta white/chrome vychádza z bieleho vešiaka doplneného o chrómové detaily, zatiaľ čo poňatie black/brass sa odráža od čierneho vešiaku, ktorý obohacuje o mosadzné prvky. Vztyčným bodom oboch prevedení sú vínovo červené detaily.

Škandinávci nepoužívajú nám tak dobre známe pútka, ale oblečenie prehadzujú cez vešiaky alebo si vypomôžu ramienkom.

Minimalistické oválne zrkadlá

Zrkadlá Norm v minimalistickom dizajne našich obľúbených Norm Architects skvostne doplnia kúpeľňu, chodbu alebo iný priestor. Umiestniť ich môžete horizontálne i vertikálne alebo ich tiež kombinovať medzi sebou.

Závesné lampy JWDA

Ku stolným lampám JWDA sme doplnili "súrodenca" v podobe závesných variant týchto minimalistických svietidiel, ktoré čerpajú z tvaroslovia klasickej olejovej lampy. Hoci majú decentný tvar, oplývajú silným výrazom a sú tak ideálne ako lampa na nočný stolík, nad kuchynský pult alebo tam, kde je potreba vytvoriť útulnú atmosféru pomocou tlmenejšieho svetla (všetky lampy majú totiž stmievač).

Nové prírastky do kolekcie Tribeca Series

Tribeca Series - kolekciu lámp inšpirovanú Amerikou 30. rokov 20. storočia - snáď ani nie je treba predstavovať. Rozšírili sme ju o luster Harrison a stolnú lampu Collister a tiež o oceľové prevedenie všetkých lámp. Popri čiernych a mosadzných tónoch môžete teraz dodať interiéru trochu retro nádychu aj v chladnej oceľovo kovovej farbe.

Pre Menu je typický decentný, minimalistický štýl, kde na prvom mieste je vždy kvalita, funkcia a estetická hodnota. A ani tieto novinky nie sú výnimkou, naopak tieto hodnoty maximálne akceptujú, nemyslíte?

Jste z Česka? Přejděte na Podzimní novinky od Menu

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť