Novinky Muuto 2016

Novinky Muuto 2016

28.02.
2016

Katka Horáková

Začiatok roka sa vždy nesie v znamení tých najdôležitejších veľtrhov nábytku, svietidiel a doplnkov a prináša so sebou poriadnu porciu úžasných dizajnových noviniek. Dnes sa poďme mrknúť na nové hity od dánskej značky Muuto.

Vankúše Tile Cushion

Neprehliadnuteľnou novinkou v textilných doplnkoch sú úžasné vankúše Tile Cushion zo 100% vlny. Vankúše Tile vás nadchnú geometrickým vzorom, ktorý vytvára dojem trojrozmernej štruktúry. Poťahová látka pre Tile Cushion bola vyvinutá na mieru skúsenými dizajnérmi v nórskej textilnej továrni Gudbrandsdalens Uldvarefabrik, ktorej história siaha do roku 1884.

Novinky Muuto - polštář Tile

Vázy a misy Shades

Originálne vázy a misy z kolekcie Shades zaujmú už na prvý pohľad svojim netradičným tvaroslovím, ktoré pripomína sochárske dielo. Dizajnérka Anne Jørgensen vytvorila vázy a misy v troch decentných odtieňoch - šedá, piesková a svetlo ružová "rose". Vázy sú vyrábané z farbeného ílu a potom ručne leštené.

Vázy a mísy Shades od Muuto

Nové farbičky pre vešiaky Dots a lampy E27 a Unfold

Medzi novinkami sa objavili taktiež nové farby dizajnových bestsellerov. Vešiačiky The Dots sa rozrástli hneď o 4 nové odtiene: tmavo modrú Midnight Blue, horčicovo žltú Mustard, tmavo šedú a príjemný odtieň ružovej farby Dusty Pink.

The Dots od Muuto

Obľúbená závesné svietidlá E27 môžete vyberať hneď z 13 farebných odtieňov - novinkami sú odtiene terracotta a horčicovo žltá. V týchto nových odtieňoch sú dostať tiež lampy Unfold.

Lampa E27 od Muuto v barvě mustard

Unfold od Muuto v barvě terracotta

Vázy Elevated a Silent

Novo u nás nájdete skladom tiež kompletnú kolekciu sklenených váz Elevated a Silent. Tieto vázy vlastne nie sú kolekciou v pravom slova zmysle. Tvarovo jednoduché a maximálne čisté vázy Silent vytvoril pre Muuto Andreas Engesvik. Vázy Elevated doplnil Thomas Bentzen o drevenú misku, ktorá sa zhoduje s odtieňom skla, a dáva tak kvetinovému aražmá väčší dôraz. Pre tvarovú podobnosť aj zhodu v farebných odtieňoch sa možno vázy Silent a Elevated dobre vzájomne kombinovať.

Vázy Elevated a Silent od Muuto

Váza Elevated od Muuto

Koše Restore Round Basket

Na DesignVille vám tiež prinášame kompletný sortiment košov Restore. Ku klasických plsteným košom, ktoré snáď ani netreba predstavovať, pribudli po nízkych plstených "podnosoch" Restore Tray novo tiež veľké guľaté Restore Round Basket, ktoré pojmú už poriadne veľkú deku, kopu hračiek a ďalších nevyhnutností.

Plstěné koše Restore od Muuto

Nové stoličky Fiber Side Chair bez podrúčok

Okrem doplnkov predstavilo Muuto na veľtrhoch tiež nové stoličky z kolekcie Fiber, tentoraz vo verzii Fiber Side Chair bez podrúčok. Ale o tom podrobnejšie zase niekedy inokedy ...

Jste z Česka? Přejděte na Novinky Muuto 2016

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť