Top 10 dizajnových darčekov, ktorými urobíte radosť

Top 10 dizajnových darčekov, ktorými urobíte radosť

04.12.
2022

Dominika Švandová

Po uplynulej prvej adventnej nedeli sme pre vás vybrali TOP 10 najobľúbenejších severských štýloviek, ktoré máme na sklade a Ježiško ich tak pohodlne stihne doručiť pod vianočný stromček k radosti všetkých obdarovaných.

Stávka na istotu

Náš výber obsahuje 10 najlepších dizajnových kúskov, ktoré patria k tým najobľúbenejším v sortimente DesignVille, a ktoré máme skladom ihneď k odoslaniu. Inšpirujte sa pri výbere darčekov kvalitným škandinávskym dizajnom, ktorý zahreje pri srdci všetkych vašich blízkych.

Top 10 designových dárků

 

1. Originálny kvetináč Shell

Matný povrch kontrastujúci s lakovaným vnútrom a nápadité tvarovanie napodobňujúce škrupinu lodenky robia z kvetináča Shell od Ferm Living jedinečný dekoratívny prvok, ktorý vyniká dokonca aj bez kvetín.

Ferm Living Shell

 

2. Ikonický vták Eames House Bird

Čierny vtáčik Eames House Bird z portfólia značky Vitra je už viac ako 50 rokov štýlovým, nadčasovým a hravým doplnkom do domácnosti, ktorý poteší všetky*ých milovničky a milovníkov kvalitného dizajnu. Okrem klasického čierneho prevedenia je k dostaniu tiež soška vtáčika z orechového dreva alebo špeciálna limitovaná edícia v odtieni pale rose a dark green.

Vitra Eames Bird

Eames House Bird limited edition

4. Dekantačná karafa Winebreather na červené víno

Dekantačná karafa značky Audo dodá pitiu červeného vína nový rozmer. Vďaka nej sa rýchlejšie prevzdušní, zbaví prípadné kyslosti a horkosti a jeho chuť sa bude môcť plne rozvinúť. Prevzdušnenie vína navyše trvá len dve minúty.

Winebreather dekantační karafa Menu

 

4. Obľúbené mlynčeky Bottle

Štýlové mlynčeky na soľ a korenie Bottle od Audo v niekoľkých farebných variantách sa budú skvele vynímať v arzenále všetkých milovníkov varenia či ako funkčná dekorácia na jedálenskom stole. Samotný mlynček je umiestnený vo vrchnej časti, vďaka čomu sa korenie nesype samovoľne von. Zaujímavá je aj tohtoročná novinka v podobe roztomilej zmenšenej veľkosti pôvodnej klasiky.

Mlýnky Bottle Grinder

5. Atlas of Furniture Design

Na viac ako 1000 stranách unikátnej publikácie venujúcej sa tým najdôležitejším momentom histórie moderného designu si každý čitateľ nájde to svoje – či už sa chce dozvedieť niečo o dizajnových ikonách samotných, alebo sa skôr začítať do esejí popisujúcich sociokultúrny kontext ich vzniku. Atlas of Furniture Design je výsledkom viac ako 20 rokov trvajúceho výskumu Vitra Design Musea zahŕňajúcim pútavé texty plné faktov a zaujímavostí, doplnené o ilustrácie, fotografie a informačné grafiky.

Atlas of Furniture Design

Atlas of Furniture Design

zdroj: vitra.com

6. Poháre Essence od Iittala

Elegantná kolekcia Essence fínskej značky Iittala ponúka niečo pre každého, či už si vaši blízki radi vychutnajú skôr pohárik červeného, miešaný drink, alebo pivo. Dizajnér Alfredo Häberli navrhol množstvo pohárov tak, aby každá z nich podčiarkla chuť daného destilátu, pritom sa k sebe ale perfektne hodili vďaka jednotnému dizajnu tenkej, sklenenej stopky.

Iittala Essence

7. Termohrnček To Go Click

Dizajnový a praktický termohrnček To Go Click od dánskej značky Stelton má viečko s unikátnou technológiou "smart-click". Vďaka tej môžete z hrnčeka piť po celom jeho obvode, pri uzavretí pritom neprepustí ani kvapku. Hrnček má krásny minimalistický dizajn a ponúkame ho v niekoľkých štýlových farbách.

To Go Click

8. Umelecké plagáty od The Poster Club

Trafiť sa do vkususvých blízkych nemusí byť ľahké, najmä pokiaľ ide o bytové doplnky. Dánske štúdio The Poster Club našťastie urobilo to najťažšie za vás – vytvorilo selekciu tých najkrajších printov vytvorených v spolupráci s etablovanými aj menej známymi umelcami a umelkyňami.

Sofia Lind

 

9. Kolekcia kanvíc EM77 od Stelton

Rozpoznateľné línie kolekcie EM77 od Stelton dominujú priečkam najpredávanejších produktov už od sedemdesiatych rokov, kedy bola Erikom Mangussenem navrhnuta. Či už zvolíte termosku, rýchlovarnú kanvicu alebo kávovar, určite sa stretnete s radostnou reakciou!

EM77 Stelton

10. Ikonické vázy Aalto

Navrhnuté v roku 1936 slávnym Alvarom Aaltom, vázy známe ako Savoy alebo Aalto sú už desiatky rokov považované za symbol špičkového fínskeho dizajnu. Neprekvapí preto, že vlastniť aspoň jednu z nich, je snom mnohých milovníkov a milovníčok dizajnu. Značka iittala ponúka hneď niekoľko prevedení.

Iittala Aalto

 

Vedľa nášho TOP 10 výberu sa môžete inšpirovať aj v sprievodcovi Škandinávkymi Vianocami, ktorý vám, dúfame, spríjemní aj uľahčí hľadanie tých najkrajších darčekov v severskom štýle.

Vánoce

Jste z Česka? Přejděte na Top 10 designových dárků
Shopping from the EU? Switch to Top 10 design gifts

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť