Predstavujeme Norr11: značku čerpajúcu z prírody aj ďalekých kultúr

Predstavujeme Norr11: značku čerpajúcu z prírody aj ďalekých kultúr

30.03.
2021

Dominika Švandová

Zrodená v dánskej Kodani v roku 2011 vyniká schopnosťou prepojiť vplyvy rozličných kultúr aj preklenúť most medzi minulosťou a prítomnosťou. Sortiment DesignVille obohatili dizajnové kúsky nábytku a svietidiel z dielne mladej značky Norr11 – privítajte je spolu s nami!

Jej príbeh sa začal písať 11. novembra 2011. Nie je preto divu, že osudovú jedenástku nesie aj názov tejto kodanskej značky, ktorá vznikla s jasnou víziou: nadviazať na škandinávsku tradíciu, avšak nevšedným spôsobom. Z návrhu v skutočnosť preto premení len kúsky s vlastnou osobnosťou, ktoré dodajú moderným priestorom na charaktere a komfortu. A skrášliť teraz môžu aj váš interiér! Z dielne Norr11 prinášame celý rad úspešných kolekcií, od známych kresiel Mammoth po minimalistická svietidlá Pipe.

Norr11 Big Big

Rozpoznateľný rukopis vinúce sa naprieč sortimentom mladé značky vychádza zo schopnosti vydarene prepájať vplyvy mnohých kultúr. S dôrazom na zachovanie princípov škandinávskeho dizajnu, ako sú kvalita, nadčasovosť a pohodlie, sa dizajnéri z Norr11 nechávajú inšpirovať tradíciami vzdialených krajín. Výsledkom sú návrhy, ktoré redefinuje klasické poňatie materiálov, techník i foriem.

S rovnakým dôrazom na kvalitu i estetiku vznikajú pod rukami skúsených lokálnych remeselníkov kusy nábytku a svietidiel, ktoré zostanú rovnako krásne a funkčné niekoľko desaťročí. Dánska značka si zakladá na výbere poctivých prírodných materiálov zo zodpovedných zdrojov. V jej sortimente tak môžete obdivovať krásu dreva, kože, ratanu, kovu alebo mramoru.

NORR11 materiály

 

Navrhnuté pre štýlové leňošenie

Kreslá z dielne Norr11 poskytnú miesto na oddych, vďaka svojmu nezabudnuteľnému dizajnu budú aj výrazným dizajnovým prvkom interiéru. Ako modernú variáciu klasických ušiakov predstavila značka v rámci svojej prvej kolekcie rad Mammoth. Práve tým sa zapísala do povedomia mnohých priaznivcov škandinávskeho dizajnu.

NORR Mammoth

Mladší kreslá z kolekcie  Elephant sú perfektnou reprezentáciou pútavého mixu vplyvov. V ich dizajne sa spája inšpirácia polstrovanými funkcionalistickými kreslami z 50. rokov i minimalizmom japonského dizajnu. Výsledkom sú kreslá s elegantnou drevenou podnožou bez viditeľných spojov a sedákom, v ktorom s trochou fantázie zbadáme tvar sloních uší.

Norr11 křeslo Elephant

Norr11 křeslo Elephant

 

V spoločnosti blízkych, dobrého jedla a kvalitného dizajnu

Charakteristický tvar jemne kopírujúce obrys tela získali tiež jedálenské stoličky radu Elephant. Komfort kresiel tak prenesú aj k vášmu jedálenskému stolu. O to viac, ak zvolíte prevedenie s textilným či koženým čalúnením.

NORR11 židle Elephant

Norr11 židle Elephant

Ďalší z ústredných kolekcií značky Norr11 tvoria drevené jedálenské stoličky a barovky z pera dizajnérov Rune Krøjgaarda and Knut Bendík Humlevika. Rad s názvom NY11 nadväzuje na klasické stoličky objavujúce sa v Dánsku v priebehu 20. storočia, stáva sa tak nadčasovm aj moderným zároveň.

Norr11 židle NY11

 

Hra protikladov

Navrhnuté tak, aby bok po boku tvorili perfektnú zostavu v obývacej izbe, alebo ako solitér zastali funkciu odkladacieho stolíka v takmer akejkoľvek miestnosti. Stolíky Duke sú tvorené subtílnou kovovou podnožou a odnímateľnou doskou, a to v troch rôznych veľkostiach. Prostredný zástupca vo veľkosti Medium prekvapí aj nastaviteľnou výškou, vďaka ktorej sa ľahko prispôsobí meniacim sa požiadavkám.

NORR11 stolky Duke

NORR11 stolek Duke

Ako dokonalý protiklad minimalistickým Duke sa v sortimente Norr11 vynímajú stolíky Gear. Tvorené robustnýou doskou spočívajúcou na valcovité podnoži pôsobí skoro až sochárskym dojmom, odhaliť môžete dokonca aj inšpiráciu brutalistní architektúrou.

NORR11 stolek Gear

Svoju náklonnosťou k prírodným materiálom, ktoré premieňa v nadčasovej kusy nábytku a svietidiel, si kodanské novinka zaistila miesto po boku ďalších severských značiek v našom portfóliu. To zároveň obohatila o kusy s jedinečným charakterom. Neváhajte je preskúmať v celej ponuke značky Norr11.

Jste z Česka? Přejděte na Představujeme Norr11: značku čerpající z přírody i dalekých kultur

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť