Predstavujeme značku Northern

Predstavujeme značku Northern

13.02.
2018

Kristina Lund

Do nášho portfólia pribudol prvý nórsky úlovok - značka svietidiel Northern (predtým známa ako Northern Lighting). Niektoré svietidlá určite spoznávate z fotografií škandinávskych interiérov, kde sa v hojnom počte zabývali.

Značku Northern Lightning, vyrábajúcu dizajnové svietidlá, založil v roku 2005 v Osle Ove Rogne. Začiatkom tohto sa značka premenovala na Northern rozšírila svoju ponuku aj o škandinávsky nábytok a doplnky, avšak medzi ich najznámejšie produkty stále patria svietidlá. Tie v sebe spájajú krásu, funkčnosť, prírodné materiály a tradičné remeselné spracovanie. Lampy sú inšpirované neustále sa meniacim severským svetlom a nórskou prírodou.

V ponuke tejto značky nájdete svietidlá z kovu, skla alebo netradične z porcelánu. Medzi lampami značky Northern nájdete ako štýlovo výrazná svietidlá, ktoré upútajú váš zrak na prvý pohľad, tak jednoduché a nekomplikované modely, ktoré vám pomôžu vytvoriť pokojnú atmosféru vášho domova. Všetky modely spája škandinávsky cit pre detail - poďme si niektoré bližšie predstaviť:

Ikona značky Northern - závesná lampa Acorn

Závesné lampy Acorn patria medzi najznámejšie svietidlá značky Northern. Navrhol ich nórsky dizajnér Atle Tveit a inšpiráciou mu bola jesenná nórska príroda, tvar lampy pripomína čiapočku žaluďa. Lampa v sebe spája prírodné prvky s funkčnosťou.

Závěsná lampa Acorn

Kamarát menom Buddy

Ove Rogne podporuje mladú generáciu dizajnérov a značka každoročne usporiadava súťaž Northern Lighting Student Design Award pre mladé talenty. Praktická stolná lampa Buddy s držiakom na ceruzky je toho príkladom. Séria Buddy zahŕňa aj nástennú verziu tejto lampy.

Stolní lampa Buddy

Séria Birdy

V sortimente značky Northern nájdete aj ikonické kúsky z 50. rokov minulého storočia od známeho nórskeho dizajnéra Birgera Dahla. Sú to kolekcie DokkaDahl a tiež široká kolekcia stolných, stojacích a nástenných lámp Birdy. Tú vytvoril Birger Dahl už v roku 1952. O dva roky neskôr získali lampy vysoko uznávanú zlatú medailu na trienále v Miláne. Značka Northern obnovila výrobu týchto ikonických lampičiek v roku 2013.

Stojací lampa Birdy

Elegantné stojacie lampy Oslo

Stojacie lampy Oslo Wood navrhol Ove Rogne v roku 2005 a v Nórsku patria medzi bestsellery už viac, ako 10 rokov. Konštrukcia tvorená tromi kovovými nožičkami je doplnená o látkové tienidlo, ktoré prepúšťa jemné svetlo. Lampa v nás má evokovať mäkké nočné svetlo, ktoré presvitá medzi konármi stromov v zimnom Osle.

Stojací lampa Oslo

Stropné a nástenné svetlá Over Me

Over Me je kolekcia stropných a nástenných svietidiel, ktorá je certifikovaná pre použitie vo vlhkých priestoroch, môžete ich teda bez obáv umiestniť do kúpeľne. Svietidlá sú tvorené kovovým rámom a mliečno bielym skleneným kotúčom, ktorý vydáva rovnomerné svetlo do svojho okolia.

Nástěnné svítidlo Over Me

Evergreen

Nadčasové svietidlá vyrobené z mosadze sú inšpirované vzhľadom starých priemyselných lámp. Sú dôkazom toho, že kvalitné a nadčasové modely nikdy nevyjdú z módy.

Zvěsná lampa Evergreen

Say My Name

Unikátne ručne fúkané sklenené lampy Say My Name sú vyrobené zo známeho benátskeho skla a stanú sa ozajstnou dominantou vášho interiéru. Či už zvolíte priezračné alebo matne šedé sklo, závesný alebo stojací typ, tieto lampy k sebe budú pútať pozornosť.

Závěsná lampa Say My Name

Svietidlá od značky Northern sú nadčasové kúsky a vďaka svojmu severskému duchu sa hodia do minimalisticky ladených interiérov. Všetky produkty si môžete pozrieť na stránke značky Northern v našom e-shope DesignVille.

Jste z Česka? Přejděte na Představujeme značku Northern

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť