Prenosné lampy: dizajn a svetlo na dosah ruky

Prenosné lampy: dizajn a svetlo na dosah ruky

24.03.
2022

Eliška Koukalová

Hravá a roztomilá Flowerpot od Vernera Pantona, uhrančivá Kizu spájajúca sklo a mramor alebo monochromatická Apollo. Rozmanité farby, tvary i štýlové uchopenia konceptu prenosnej lampy otvárajú priestor vybrať si tú najlepšiu, často pripomínajúcu umelecký kúsok či dekoráciu.

ATD_2021_RetailWulff ATD2_Pinwheel HM7_Flowerpot VP9-kopi

Škandinávske značky stále častejšie oživujú starodávny koncept prenosnej lucerny a odievajú ho do moderného dizajnu. Lampám obmedzeným vzdialenosťou dĺžky kábla od zásuvky tak možno odzvonilo. Prenosné svietidlá sa okrem sofistikovane ukrytého vypínača a niekoľko intenzít svietenia môžu pýšiť aj dlhou výdržou batérie a prítomnosťou v exteriéri.

Přenosné lampičky

 

  1. Lampa Como od &Tradition, dizajn Space Copenhagen
  2. Lampa JWDA od spoločnosti Menu, dizajn Jonas Wagell
  3. Lampa Flowerpot VP9 od &Tradition, dizajn Verner Panton
  4. Lampa Apollo od HAY, dizajn STUDIO 0405
  5. Lampa Kizu od New Works, dizajn Lars Tornøe
  6. Lampa Meridian od spoločnosti Ferm Living, dizajnérske štúdio Regular Company
  7. Lampa Caret od &Tradition, dizajn Matteo Fogale

Čerstvou jarnou novinkou je prenosná verzia Kizu od New Works. Rovnako ako jej stolová predchodkyňa zaujme predovšetkým osobitým tienidlom, ktoré balansuje na samom vrchole oblého podstavca. Skulpturálne pôsobiaci zástupcovia sa nachádzajú aj medzi lampami JWDA od Menu.

New Works_Spring 2022_Kizu Portable Table Lamp_Black

MENU_Rail_Desk_Co_Dining_Chair_JWDA_Table_Lamp_Portable_2

S prvotinami v sekcii prenosných lampičiek s tohtoročnou jarou prišli aj značky Ferm Living a Normann Copenhagen. Prvá spomínaná predstavila krásnu kolekciu Meridian v niekoľkých lákavých prevedeniach. Nechýba kovový finish ani obľúbený Cashmere. Zo svietidiel Porta od Normann Copenhagen v matnej bielej, čiernej a šedej zase srší priamočiary minimalizmus.

fermLIVING-AW21-MeridianLamp-image

Porta

Priaznivcov umne vybraných odtieňov a monochromatických objektov poteší značka &Tradition s rozsiahlou kolekciou Flowerpot aj všetkými jej roztodivnými prevedeniami. K tým navyše novo pribudli lampy Como alebo bankárskou lampou inšpirované Caret.

ATD_Retail_2020_Como_SC53_BoucleCushion_SC30_LinenCushion_SC28_CottonThrow_SC32

ATD_Retail_2022_Caret MF1_Collect Planter SC69

Pokiaľ si budete chcieť prenosné lampy prezrieť všetky pohromade, bude sa určite hodiť šikovný filter prenosných svietidiel v sekcii stolových lámp na našich stránkach. Ešte ľahšie tak objavíte lampičku, ktorá bude verne sprevádzať práve vás.

Jste z Česka? Přejděte na Přenosné lampy: design i světlo po ruce
Shopping from the EU? Switch to Portable lamps: design and light at hand

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť