Tvorivá kolekcia svietidiel Collect

Tvorivá kolekcia svietidiel Collect

11.08.
2020

Eliška Koukalová

Od veľkého svietidla po menšiu lampu nad nočný stolík. To všetko je možné s dielmi z kolekcie Collect od Ferm Living, ktorá tak zveruje časť procesu z rúk dizajnéra do tých vašich. Pomocou niekoľkých variabilných komponentov totiž môžete zostaviť veľké množstvo lámp rôznych tvarov či farebných prevedení. Vyhnete sa tak kompromisom, pretože si svietidlo prispôsobíte do posledného detailu.

Svietidlo sa skladá zo základnej objímky s krúžkom, ktorú ide buď ponechať s odhalenou žiarovkou, alebo pridať rôzne tienidlá z kovu či zo skla. Vznikne tak unikátna lampa, ktorú máte doma len vy. Či už vyberiete rozmernejšie tienidlo, ktoré zaujme samo o sebe, alebo skombinujete viac závesných svietidiel nad barovým pultom, rozhodne je z čoho vyberať. Tak poďme postupne. 

svítidla_collcet2

svítidla_collcet5

 

Objímky sú základ

Jadro každého svietidla kolekcie Collect tvoria jednoduché objímky s ozdobným krúžkom. Prvá otázka pri navrhovaní tienidla teda je, akú dĺžku a farebné prevedenie zvoliť. Rozhodnúť sa môžete medzi mosadzou či tlmenými odtieňmi matne lakovanej ocele. Mosadzný krúžok, ktorý je ku každej objímke, môžete potom tiež vymeniť a dokúpiť čierny alebo chrómovaný

K objímke stačí pridať dizajnovú žiarovku a razom máte veľmi minimalistické odhalené svietidlo. Alebo sa môžete pustiť do ďalšieho vyberania z početných možností tienidiel - sklenených a kovových v niekoľkých odtieňoch. 

svítidla_collcet1

 

Klasika, ktorá nemizne

Jednou z možných ciest k vysnívanému svietidlu je staviť na časom overené tvary a materiál. Opálové skla oblých tvarov krášlili domovy už Benátčanom niekedy v šestnástom storočí, v interiéroch ich nájdeme aj dnes. Oválne či guľovité tienidlo napríklad v kombinácii s pozlátenou objímkou dodá izbe dotyk elegancie a sofistikovanosti. Navyše sa postará o rovnomerne rozptýlené, jemné svetlo. 

svítidla_collcet6

 

Hra s geometriou

Stelesnením prepojenia súčasnej estetiky s retro tvarom sú tienidlá Record a Dome. Vďaka bielemu vnútru tienidla zároveň nasmeruje lúče priamo dole a postarajú sa tak o solídny zdroj svetla

Ako ich drobnejšia a jemnejšia verzia vyzerajú tienidlá Hoop a Disc. Tieto veľkostné kvality sa premietajú aj do ich svietivosti, hodia sa preto napríklad vo viacerých kusoch nad barový pult. 

svítidla_collcet4

 

K presnej geometrii má čo povedať aj tienidlo Angle, ktoré zastupuje ďalší z nespochybniteľných nadčasových tvarov. Zaujme najmä nad jedálenským stolom, odkiaľ navyše rovnomerne rozptýli svetlo do všetkých strán. Kónický tvar má tiež o niečo menšie tienidlo Cone, ktoré presne zacieli svetlo, kam je potreba. 

svítidla_collcet8

 

Farby versus kov?

Ak ste na ceste za osobitým svietidlom došli až sem, ste posledný krok od vytvorenia unikátnej lampy. Chýba už len rozhodnúť sa, v akom prevedení svietidlo zvoliť. Či bude menej nápadné a monochromaticky vyladené do telového odtieňa Cashmere, alebo dotvorí detskú izbu v jemných pastelových odtieňoch ružovej. Alebo či na prvý pohľad upúta pozornosť ako podmanivá a nenútene honosná varianta Brass, buď v kombinácii s rovnakou objímkou či kontrastnejšou čiernou. 

svítidla_collcet9

svítidla_collcet7

 

Zdá sa vám to ako veľa rozhodnutí naraz? Pokiaľ nepatríte k zrovna rozhodným ľuďom, potešíme vás ďalšou prednosťou kolekcie Collect. Môžete si totiž vybrať viac kusov a potom ich podľa ľubovôle a nálady opakovane pridávať či meniť. Docielite tak toho, že vás vaša vysnívaná lampa nikdy neomrzí. Tienidlá s objímkami môžete najprv spárovať pomocou konfigurátora na stránkach výrobcu.

Jste z Česka? Přejděte na Tvořivá kolekce svítidel Collect

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť