Škandinávske Vianoce v DesignVille

Škandinávske Vianoce v DesignVille

03.12.
2018

Kateřina Šmaková

Rozhodli sme sa, že si v DesignVille tento rok vianočné sviatky naozaj užijeme a v našom novom showroome sme pripravili malé Škandinávske Vianoce. Počas decembra vás tak budeme zásobiť inšpiráciou, tipmi, receptami a vlastnými fotkami. Pozrite sa na malú ochutnávku.

V duchu škandinávskych Vianoc

Vo Fínsku nadeľuje darčeky pod stromček dedko Ukko, v Nórsku nosí darčeky škriatok Nisse, vo Švédsku zase dedko Jultombe s malými škriatkami Julnissar. Škandinávske národy sa v niekoľkých tradíciách a zvykoch líšia, majú však aj veľa spoločného. Obzvlášť o Vianociach sa drží jednoduchosti, minimalizmu a hesla "menej je viac".

Vianočný stromček, ale aj svoje interiéry preto zdobia minimalistickými ozdobami jednoduchých tvarov a striedmych farieb, často v mosadznom prevedení.

Skandinávské Vánoce v DesignVille

Aj my sme preto náš vianočný stromček ozdobili mosadznými hviezdičkami a jednoduchými geometrickými ozdobami od Ferm Living. Ako čerešničku na torte sme zvolili matnú vianočnú hviezdu na špičku vianočného stromčeka, ktorá sa radí k našim bestsellerom.

Skandinávské Vánoce v showroomu DesignVille

Skandinávské Vánoce v DesignVille

Kútik Normann Copenhagen sme dozdobil minimalistickým svietnikom Circle z masívnej mosadze, dekoráciami vianočných stromčekov a zeleno-zlatou podložkou pod vianočný stromček, ktorej dizajn bol inšpirovaný zimnou severskou krajinou.

Vianočne prestreté

Vianočná taabuľa Severanov rozhodne nie je preplnená. Aj my sme teda prestreli v minimalistickom duchu. Siahli sme po modrom látkovom obrúsku Pen s netypickým dizajnom v podobe modrých ťahov ceruzky. Ten sme skombinovali s elegantnou mosadznou sponou v tvare šesťuholníka, pripojili svietnik Balance a pár ďalších vianočných dekorácií.

Skandinávské Vánoce v DesignVille - Vánocční prostřeno

Naše vianočné nadšenie rozhodne nezkončilo iba pri dekorovaní. Nelenili sme a pripravili tiež tradičné škandinávske vianočné pochúťky. Preto sa môžete počas decembra tešiť na recepty na varené víno Glögg, ryžovú kašu Yule porridge, perníčky Pepparkakor alebo pochúťku Lussekatter, čiže Luciine mačičky. Vychutnajte si škandinávske Vianoce plnými dúškami a inšpirujte sa nielen našimi dizajnovými kúskami, ale aj recepty na tradičné pochutiny či výzdobou v škandinávskom štýle.

Skandinávské Vánoce v DesignVille

Jste z Česka? Přejděte na Skandinávské Vánoce v DesignVille

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť