3 Days of Design 2023: vydajte sa s nami za tým najlepším z dánskeho dizajnu

3 Days of Design 2023: vydajte sa s nami za tým najlepším z dánskeho dizajnu

13.06.
2023

Dominika Švandová

S tímom DesignVille sme ani tento rok nevynechali jednu z najočakávanejších udalostí vo svete designu, kodanský festival 3 Days of Design. Ten každý rok otvára dvere showroomov popredných aj začínajúcich škandinávskych značiek, a tak je naozaj čo objavovať. Vydajte sa prostredníctvom tohto článku do Kodane s nami! Čakajú vás expozície značiek Muuto, Normann Copenhagen, HAY aj ďalších.

Farebný svet Muuto

Hlavné sídlo dánskej značky Muuto, ktoré prepája kancelárie so showroomom (a dopĺňa ich aj strešnou terasou s výhľadom na mesto) nás nadchlo najmä prácou s farbami. Tie hrajú prím aj v dizajne noviniek. Okrúhly jedálenský stôl Midst zaobstaráte vedľa klasiky z prírodného dreva aj v temne vínovej, obľúbené koše Restore potom v celom rade nových odtieňov – od olivovej po pastelovo modrú.

3DOD Muuto

3DOD Muuto

3DOD Muuto

Hotel Normann

Vitajte v Hotel Normann, kde každá izba predstavuje jedinečnú expozíciu designu. Značka Normann Copenhagen svoje sídlo pre tri dni designu úplne premenila. Existujúcu ponuku aj 30 noviniek (zahŕňajúcich napríklad robustné kreslá Burra, lampy Pix alebo kolekciu outdoorového nábytku Vig) predstavila v kontexte niekoľkých izieb a spoločných priestorov pre občerstvenie či odpočinok, ktoré vytvárali dojem, že sa jedná o skutočný hotel.

3DOD Normann Copenhagen

3DOD Normann Copenhagen

3DOD Normann Copenhagen

HAY House

Umiestnený v historickej budove v samom centre Kodane, HAY House nemožno minúť. Aj tu sme sa vydali objavovať najmä novinky z nadchádzajúcej jesennej kolekcie. Tešiť sa môžete na kreslá, stolíky, jedálenské stoly aj rozšírenie ponuky svietidiel, napríklad o závesný luster Apollo alebo lampy Apex.

3DOD HAY

3DOD HAY

3DOD HAY

Bolia v novom

K farebnému designu HAY predstavuje Bolia dokonalý protipól sveta plného dreva a neutrálnych béžových odtieňov. Nás uchvátila ako svojimi novinkami, tak úplne novým showroomom v impozantných priestoroch budovy z roku 1741.

3DOD Bolia

3DOD Bolia

Inšpirácia pre interiér aj záhradu u Ferm Living

V tesnej blízkosti Bolia sídli ďalšia zo značiek, ktoré sme nemohli vynechať. Ferm Living si nás získal vonkajšími priestormi plnými záhradného nábytku aj novinkami vo vnútri. V špeciálnej expozícii sme sa tiež dozvedeli viac o krokoch, ktoré značka robí v ústrety udržateľnosti.

3DOD Ferm Living

3DOD Ferm Living

3DOD ferm Living

&Tradition: farby, elegancia a ikony dizajnu

Značka sídli v krásnom dome, kde každá z mnohých izieb ponúka inú atmosféru. Popri nádherných interiéroch si tu ale prezriete aj pôvodný dizajn lámp Flowerpot alebo Utzon zo 70. a 50. rokov, materiály, nákresy alebo expozíciu obľúbených predmetov španielskeho dizajnéra Jaime Hayona aj novinky, ktoré pre &Tradition navrhol.

3DOD &Tradition

3DOD &Tradition

3DOD &Tradition

Menu prvýkrát ako Audo

Len nedávno sa dve úspešné značky Menu a by Lassen spojili do jednej. Tri dni designu preto pre Audo predstavovali tiež skvelú príležitosť osláviť tento nový začiatok a predstaviť novinky ako napríklad odkladacie stolíky Umanoff alebo populárne mlynčeky Bottle v roztomilo drobnom prevedení.

3DOD Audo

3DOD Audo

Dva svety New Works

Pri návšteve showroomu New Works sme sa najskôr ocitli v presvetlenom priestore, do ktorého návrhu sa jasne premietla inšpirácia japonskou estetikou. O to väčšie prekvapenie predstavovala druhá časť, kde dizajnový nábytok vynikal v kontexte tmavých farieb a tlmeného osvetlenia. Zaujal nás tu najmä policový systém alebo svietidlá, ktorých tienidlo môžete rôzne polohovať, a tak docieliť vždy iného vzhľadu.

3DOD New Works

3DOD  New Works

Ďalšie čriepky z 3 Days of Design sme zdieľali na našom Instagrame, kde aktuálne nájdete výber plný ďalších fotografií. Tak nás nezabudnite sledovať!

DesignVille team

Úsmevy na tvári nás neopúšťali po celý čas festivalu aj vďaka našim partnerom, ktorí nám venovali čas, aby nám ukázali prostredie spomínaných showroomov. Ďakujeme!

Jste z Česka? Přejděte na 3 Days of Design 2023
Shopping from the EU? Switch to 3 Days of Design 2023

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť