Kafkov dom - rekonštrukcia so škandinávskou noblesou

Kafkov dom - rekonštrukcia so škandinávskou noblesou

02.06.
2020

Eliška Koukalová, Katka Horáková

Novo zrekonštruované priestory Kafkovho domu v Prahe sa pod taktovkou dizajnérky Denisy Strmiskovej zaplnili aj nábytkom a svietidlami z DesignVille. Poďte sa s nami pozrieť, ako sa pretvorenie miesta, kde sa spája dekadencia s jemnosťou, klasické tvary s modernými a honosné aj útulné kúty, podarilo.

Neďaleko Staromestského námestia v samom srdci stovežatej Prahy sa nachádza námestie iné - Franza Kafku. Nie je náhoda, že meno svetoznámej literárnej ikony nesie aj Kafkov dom, do ktorého vás zavedieme. Kafka sa tam narodil a prežil prvé dva roky života.

Históriou zaslúžilého domu, ktorá sa odzrkadlila do stien budovy, sa riadila aj interiérová dizajnérka Denisa Strmisková pri výbere nábytku. Siahla po minimalistických formách typických pre severský dizajn v kombinácii s povrchmi a materiálmi, ktoré dodávajú punc elegancie a luxusu – napríklad ako hrdzavo zamatové prevedenie barových stoličiek Afteroom od Menu.

DesignVille do nových priestorov dodal nielen spomínané barovky, ale celý rad nábytkových kúskov aj svietidiel od popredných škandinávskych značiek ako Menu, Ferm Living, Northern alebo Normann Copenhagen.

Kafkův dům

Kafkův dům

Kafkův dům

Kafků dům &Tradition

 

V historických apartmánoch nájdete tiež nespočet dizajnových produktov od dánskych Gubi, &Tradition alebo svietidiel českej značky Bomma. Striedavo svetlé, a tmavej miestnosti v zemitých odtieňoch dokresľuje mobiliár v jednoduchom a kvalitnom prevedení z trvanlivých materiálov - predovšetkým z dreva a kovu. Pozornému oku neuniknú napríklad pohovky a kreslá Fly od &Tradition, Herman Chair od Ferm Living, nástenné lampičky Staple alebo lustre Ronde a Semi od Gubi.

Tiež vás Kafkov dom očaril? Až pôjdete niekedy okolo, môžete si spomenúť na tento článok, znovu sa pozrieť, ako vyzerá jeho interiér a nechať sa ním inšpirovať pri nákupe. Pre nás je táto realizácia úplnou srdcovkou.

Ďalšie zábery novo zrekonštruovaného Kafkovho domu nájdete aj na stránkach Denisy Strmiskové.

Jste z Česka? Přejděte na Kafkův dům – rekonstrukce se skandinávskou noblesou

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť