Dizajnová inšpirácie: spálňa vo vesmírnom štýle

Dizajnová inšpirácie: spálňa vo vesmírnom štýle

04.02.
2020

Dominika Švandová

Ako urobiť z pôjdu plného harabúrd vlastný vesmír - impozantnú, dizajnovú spálňu? Nahliadnite s nami do priestoru, ktorý dizajnér Tomáš Havránek vybavil mimo iného tiež kúskami z DesignVille, a nazbierajte inšpiráciu pre interiérovú premenu!

Majitelia si priali spálňu s výhľadom na hviezdy. S touto myšlienkou dizajnér vytvoril interiér, ktorý má však s nočnou oblohou spoločného oveľa viac. Vesmírna inšpirácia sa premietla do rozvrhnutia priestoru, vybavenia i celkovej atmosféry.

MG_9352

Na začiatku to bol obyčajný pôjd bez izolácie a svetla, plný vecí, ktoré nebolo kam inam odložiť. Pôjd však ponúkal svojou veľkosťou veľkorysý priestor, ktorý so zateplením a odhlučnením razom premenil v príjemné miesto k odpočinku. Pribudli tiež strešné okná, ktoré majiteľom ponúkajú vysnívaný výhľad na oblohu plnú hviezd.

Aby vynikla otvorenosť priestoru, nie je miestnosť príliš zaplnená nábytkom. Je tu len to, čo by v spálni nemalo chýbať. Vybavenie tvorí veľká posteľ, komoda a tiež kútik určený na relaxáciu, vybavený pohodlným kreslom Hyg od Normann Copenhagen, odkladacím stolíkom a stojacou lampou Me značky Northern.

interier2

Aby dizajnér docielil tej správnej atmosféry pripomínajúcej veľkoleposť kozmu, zameral sa na čistotu, jednoduchosť a prepracované prvky. Interiér zladil do svetlých odtieňov bielej, sivej a béžovej v kombinácii so snovou modrou a žiarivou striebornou. Neprehliadnuteľný prvok tvorí autorská tapeta s motívom mesiaca.

Na komplexnosti aj originalite dodávajú spálni starostlivo vybrané doplnky. Medzi nápaditými dekoráciami nechýba váza Nuage od Vitra, úložný kôš Wire Basket od Ferm Living, svietnik POV od Menu alebo štýlové i praktické zrkadlo Flip od Normann Copenhagen.

interier

Premena pôjdu v prejasnenú, dizajnovú spálňu je ukážkou toho, ako sa priestor môže zmeniť na nepoznanie. A čo vy, tiež by sa vám páčilo zaspávať pod žiarou hviezd?

Za fotografie ďakujeme Tomášovi Havránku.

Jste z Česka? Přejděte na ložnice ve vesmírném stylu

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť