Magická krása kolekcie Taika

Magická krása kolekcie Taika

07.11.
2014

Katka Horáková

Podmanivej kráse kolekcie Taika snáď nie je možné nepodľahnúť. A ak si ju nezamilujete hneď na prvý pohľad, tak na ten druhý určite áno. "Taika" znamená vo fínčine magický. A presne taká je aj kolekcia porcelánového jedálneho setu a ďalších doplnkov od mladého fínskeho designéra Klausa Haapaniemiho.

Motívy kolekcie Taika navrhol pre fínsku značku Iittala Klaus Haapaniemi v roku 2006. Inšpiráciu pre svoje nádherné a bohaté ilustrácie čerpá v prírode aj škandinávskom ľudovom umení.

Taika

Iittala Taika

Dizajnová séria Taika získala skoro na obľube a rýchlo sa rozrástla o ďalšie kúsky. V kolekcii tak nájdete nielen šálky na espresso alebo cappuccino, väčšie hrnčeky na čaj, ale celú škálu najrôznejších tanierikov a misiek, keramické lyžičky, kanvičky na mlieko, úchvatné servírovacie taniere, poháre, plechové dózy, obrúsky, kuchynské utierky, prikrývky či vankúšiky s rovnakým motívom.

Iittala Taika + Sarjaton

Základom kolekcie je tmavo modrá a biela Taika, ktoré si spolu krásne rozumejú. Jednotlivé kúsky kolekcie Taika môžete kombinovať medzi sebou alebo tiež s jednofarebným porcelánom zo série Teema alebo Sarjaton, ktorý Iittala ladí do rovnakých farieb.

Taika a Sarjaton

Taika bílá Iittala

A na svoje si prídu aj milovníci čiernobieleho štýlu.

Iittala Taika černobílá

Taika černobílá

Neskôr bola do kolekcie pridaná aj červená varianta.

 

Červená plechová dóza Iittala Taika

A na záver jedna praktická: ak ste na pochybách, či je takto ilustrovaný porcelán vhodný do umývačky, vedzte, že porcelán od Iittala je natoľko kvalitný, že ho môžete umývať v umývačke bez obáv, že by vám motívy nejako vybledli. Osobne vyskúšané, a navyše som tiež videla riadu Taika, ktoré jeho majiteľka používa a v umývačke umýva cez 5 rokov a je absolútne na nerozoznanie od úplne nových kúskov.

Hrnky Iittala Taika

Tak už ste podľahli kúzlu Taika? Nechajte sa uniesť vlastnou predstavivosťou nad krásnymi ilustráciami Klausa Haapaniemiho! V našom e-shope nájdete vianočné aj klasickú kolekciu Taika. Pekný víkend!

Jste z Česka? Přejděte na Magická krása kolekce Taika
Shopping from the EU? Switch to The magical beauty of the Taika collection

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť