Multifunkčné police, ktoré si zamilujete

Multifunkčné police, ktoré si zamilujete

01.03.
2017

Lucie Čačalová

Volajú sa Folded a sú to superhrdinovia medzi nástennými policami. Majú totiž, presne ako akční hrdinovia, nadprirodzenú schopnosť zachraňovať svet a navyše pri tom vždy vyzerať skvele. Poďte sa na ne pozrieť bližšie :-)

Možno vám porovnanie „obyčajných“ políc so zručnosťami Supermana pripadá trúfalé. Police na stenu Folded však vykazujú všetky znaky moderného hrdinu: ušetria vám každý deň nejednu minútu, lebo v podstate kdekoľvek v domácnosti vnesú poriadok do vecí, ktorých reorganizácia vám dennodenne berie drahocenný čas. A čo je viac, než trocha času naviac pri práci či rannom odchode z domu?

Ešte než vás pozveme na prehliadku nápadov, ako Folded využiť a nastajlovať v rôznych častiach interiéru, poďme policiam dopriať riadne uvedenie:

  • Folded je nová kolekcia nástenných políc od značky Muuto. Obsahuje police v troch veľkostiach (S, M alebo L) a štyroch farbách (čierna, šedá, terakota a olivová).
  • Každá polica je vyrobená z jedného kusu ohýbanej ocele a matne lakovaná - vďaka tomu sa ľahko udržuje a ľahko zapadne do každého interiéru.
  • Polica je dômyselne navrhnutá tak, aby poskytovatala maximálne univerzálny úložný priestor - hĺbka police je rozdelená prepážkou pre lepšiu organizáciu a nechýbajú ani háčiky na zavesenie.

Folded_group_3_colors_0677_white-med

Organizovaná pracovňa aj predsieň

Kancelária alebo pracovňa je miesto, kde aj napriek snahe jej majiteľa často panuje chaos a zmätok, preto iste oceníte prepážku, ktorá police rozdeľuje na polovicu. Vďaka nej tu skvele držia zasunuté najrôznejšie zložky s dokumentmi, zápisníky či katalógy. Na prednú, nízku stranu police pripnite pomocou klipsov dôležité poznámky a do najširšej časti postavte pekný organizér na perá či malé hodiny.

Aj v predsieni iste uvítate miesto, odkiaľ sa nebude strácať prichádzajúca pošta ani kľúče. Poličky navyše využijete napríklad ako miesto pre odkazy, ktoré príjemne prekvapia vašich blízkych. Než sa ale pustíte do vybavovania predsiene, inšpirujte sa našimi piatimi tipmi na vyladenú predsieň.

Prehľadne v kuchyni

Police nájdu uplatnenie aj na kuchynskej stene, lebo vďaka nim budete mať po ruke obľúbené kuchárky, koreničky alebo najrôznejších malých kuchynských pomocníkov. Veľkou výhodou police sú háčiky na utierky, uteráky, prípadne kuchynské nožnice. Pomocou štýlového klipsu sem tiež môžete uchytiť obľúbený recept po babičke alebo nákupný zoznam.

4f178e42e6d2f28b5e5ad22b25a3d602

Polica je vyrobená z lakovaného kovu, vďaka čomu sa ľahko udržuje - jednoducho ju utrite od bežných kuchynských nečistôt.

Kúpeľňový kútik plný štýlu

Ani v kúpeľni sa police Folded nestratia, naopak všetky ich výhody uplatníte pri organizovaní drobnej kozmetiky, ktorú potrebujete mať stále po ruke. Zároveň tu stále zostáva veľa priestoru pre štýlové poňatie celého kúpeľňového aranžmánu. Prednú časť môže zdobiť elegantná fľaštička s obľúbeným parfumom a naľavo nesmú chýbať štýlové organizéry na kozmetické pomôcky. Háčiky využijete na uteráky alebo ako šperkovnicu na retiazky a náramky.

Matne lakovaný povrch políc sa výborne dopĺňa s háčikmi The Dots Metal, ktoré pridajú ďalší úložný priestor.

Univerzálne riešenie pre každý kúsok interiéru

Hoci to môže znieť ako klišé, police Folded nájdu uplatnenie v každom zákutí interiéru. Kombinujte všetky tri veľkosti, vďaka čomu dosiahnete maximálnych možností úložného priestoru.

Ukážte, že máte štýl a urobte z políc neobvyklú nástennú knižnicu - vďaka hĺbke 12,4 cm (u police veľkosti M) do každej police naskladáte obľúbené knižné kusy. Doplňte ich malou vázičkou, svietnikom alebo kvetináčom s previsnutou kvetinou, ktorá dodá aranžmánu šmrnc.

Nič nebráni ani tomu, aby sa z police stala malá galéria tak, že do nej naskladáte zarámované fotky, malé obrázky alebo pohľadnice z ciest.

Pri posteli nájde polica uplatnenie na odloženie okuliarov, rozčítaného magazínu či na ňu postavte, alebo do háčika zaveste, malú lampičku - hodí sa k nej napríklad lampa Bollard od Menu, ktorú postavíte na okraj police, vďaka čomu izbu spríjemní rozptýlené svetlo.

Ako vidíte, možnosťami uplatnenia police naozaj nemajú ďaleko k akčným hrdinom. Zamilovali sme si ich, nielen vďaka prednostiam, ktoré sme vám práve predstavili, ale predovšetkým kvôli tomu, ako široko každému umožňujú prejaviť kreativitu a osobitý štýl. Pozrite sa napríklad, ako uzdu svojej fantázii popustila dizajnérka a blogerka Sarah z blogu Coco Lapin a nastylovala Folded vo svojej obývacej izbe.

MG_7912

Ako sa vám páčia? A kde podľa vás vyzerajú najlepšie?

Foto: muuto.comcocolapinedesign.com

Jste z Česka? Přejděte na Multifunkční police, které si zamilujete

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť