Najkrajšie svietniky na čajovú sviečku

Najkrajšie svietniky na čajovú sviečku

04.11.
2014

Katka Horáková

Dni sa krátia, večery predlžujú a pomaly vstupujeme do predvianočného času. Presne do toho času, kedy sa radi zabalíme do teplej deky, s obľúbeným horúcim nápojom v ruke. A k tej správnej atmosfére neodmysliteľne patrí aj to, že si zapálime sviečky, ktorých plamienok je nielen hrejivý, ale aj krásne upokojujúce.

A tu je odo mňa pár tipov na krásne svietniky na čajovú sviečku od tých romantickejších až po tie rýdzo minimalistické.

Kastehelmi (Iittala)

Kolekciu Kastehelmi navrhol už v roku 1964 Oiva Toikka pre fínsku značku Iittala. V tomto roku tak Kastehelmi oslavuje úctyhodných 50 rokov a je dokladom nadčasovosti špičkového škandinávskeho dizajnu. Reliéfny povrch kolekcie Kastehelmi pripomína "kvapky rosy", čo je aj preklad fínskeho názvu. Svietniky sú vyrobené zo skla, ktoré je v hmote farbené nádhernými pigmentmi.

Iittala každoročne prichádza s novými farebnými odtieňmi a pre mnohých milovníkov tejto tradičnej značky sa tak stali svietniky Kastehelmi zberateľskou vášňou. Však tiež najkrajšie sú práve v kombinácii niekoľkých farieb. A že je z čoho vyberať sa môžete presvedčiť v našom e-shope. Zapáľte sviečku a výsledkom je hra farieb a nádherných odrazov od jednotlivých "kvapiek".

Svícny Kastehelmi od finské značky Iittala

Kivi (Iitala)

Podobne dychberúca je tiež kolekcia svietnikov Kivi, taktiež od značky Iittala. Kivi majú jednoduchší a priamočiarejší tvar, ale podobne ako v prípade svietnikov Kastehelmi ponúkajú úžasnú paletu farieb, ku ktorej každoročne pribudnú nové odtiene. V niektorých farbách sú svietniky Kivi k dispozícii aj vo väčšom rozmere (80mm, oproti 60 mm), čím možno vniesť do vašej inštalácie nečakanú dynamiku. Dizajn svietnikov Kivi navrhol Heikki Orvola v roku 1988 a sú tak ďalšou dizajnovou klasikou v portfóliu Iittala.

Svícny Kivi od Iittala

Show (Menu)

Svietniky Show - alebo "ukáž" pre dánsku značku Menu navrhli Norm Architects. V spodnej sklenenej časti je priestor, kam môžete vystaviť okvetné lístky ruže, lieskové oriešky, náhradné zápalky či ďalšie vaše poklady. Alebo tiež môžete ponechať priestor prázdny a užívať si tvarovú čistotu a minimalizmus.

Svicny Show od Menu

Fire Hurricane (Menu)

Štýlový svietnik na čajové sviečky Fire Hurricane je taktiež z dielne Norm Architects. Zatiaľ čo spodná časť je buď v medenej (antik) alebo čiernom prevedení, horná časť Fire Hurricane je tvorená špeciálnym sklom s reflexnou vrstvou, v ktorej sa nádherne odráža okolie, keď práve vo vnútri nie je zapálená sviečka. Po zapálení sviečky je zrkadlový efekt rozptýlený a svetlo zo sviečky preniká cez dymové sklo. Vďaka tejto mágii materiálov sa stane Fire Hurricane krásnou dekoráciou vášho interiéru, či už je sviečka zapálená alebo nie.

Fire Hurricane svícen

Svietniky POV (Menu)

Úplne inovatívne poňali svietnik na čajovú sviečku dizajnéri z Note Design Studio, keď pre značku Menu navrhli nástenný svietnik POV. Svietniky POV = Point of View; a záleží práve na vašom uhle pohľadu, či budete svietnik POV vnímať ako dvojrozmernú grafiku na stene alebo či vo vás vzbudí dojem trojrozmernej kocky, či si inak vychutnáte naplno jeho priestorovosť. Svietnik vyzerá skvele samostatne, ale aj v skupine niekoľkých svietnikov. Jeho šesťuholníkový tvar ho predurčuje práve na vytváranie zaujímavých vzorov na stene.

Svícny POV od Menu

Svícny POV od Menu

Tak už máte vybrané, akými svietniky si spríjemníte jeseň a zimu vy? A pozor, výpočet krásnych svietnikov z e-shopu DesignVille tým rozhodne nekončí!

Jste z Česka? Přejděte na Nejkrásnější svícny na čajovou svíčku

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť