Od tropického ostrova po Benátky: nové tapety od BorasTapeter

Od tropického ostrova po Benátky: nové tapety od BorasTapeter

03.02.
2022

Eliška Koukalová, Dominika Švandová

Naplniť domov zenovým pokojom ďalekého východu, luxusom Miami v 70. rokoch alebo atmosférou Benátok a zároveň nakuknúť k talianskej umeleckej skupine Memphis Group rozhodne nie je nemožné. S kolekciami tapiet od BorasTapeter môžete jednoducho cestovať medzi Európou, Amerikou, pozrieť sa do africkej Serengeti alebo čerpať pokoj od ázijskej orientálnej krajiny. Vydajte sa na cestu medzi novinkami spolu s nami.

The Apartment

Atmosféra plná súkromných večierkov naplnených glamourom, umením a uzavretou spoločnosťou. Vitajte v byte, kde sa koncentruje to najlepšie zo 70. a 80. rokov minulého storočia. Dvere vám pootvára značka BorasTapeter svojou kolekciou s príhodným názvom The Apartment. Vstúpte a obdivujte tlmené výtlačky s metalickými detailmi až po extravagantné vzory, od ktorých sa nedá odtrhnúť.

The Apartment

Napríklad tapeta Venice spodobňuje krásne dekoratívne okná benátskych fasád. Ak ste sa v Taliansku zabývali, nadchne vás určite aj neprehliadnuteľný vzor Memphis inšpirovaný rovnomennou skupinou umelcov. Tvorivému vyjadreniu vzdáva hold aj tapeta Velveteen, jej pomenovanie aj vzhľad našli inšpiráciu vo vzore látky, ktoré plnili prehliadkové móla v 80. rokoch.

The Apartment

Komu by žiara reflektorov módnych prehliadok bola príliš, nájde zaľúbenie v jemnom lesku vodnej hladiny pláže v Malibu. Vlnenie oceánu sa prepísalo na rovnomenné tapety, teda sa môže príjemne rozlievať aj po stenách vo vašom byte a navodiť pocit pokojnej mysle, kedykoľvek vás tapeta obklopí.

The Apartment

 

Wild Animals

Naopak únik od mestského života nachádzame v kolekcii Wild Animals. Jej motívy nás prenesú na africký kontinent plný farieb a exotiky, vďaka znateľnému vintage nádychu akoby sme zároveň cestovali v čase. Ilustrácie zachytávajúce krajinu Madagaskaru, Samburu alebo parku Serengeti zaobstaráte vždy v dvoch prevedeniach, so zvieratami alebo bez nich. Jednu tak môžete doplniť druhou, prípadne voliť medzi odvážnejším a striedmejším variantom.

Wild Animals

Život na africkej savane spodobňuje tapeta Serengeti, ktorá získala svoje meno podľa národného parku v Tanzánii. Pozorovať tak môžete žirafy, zebry i slony, ktoré vďaka dôkladnému vykresleniu detailov pôsobia takmer skutočne. Inšpiráciou boli dizajnérom aj staré litografické časopisy a umelecké diela objaviteľov, podľa ktorých volili skôr jemnejšie tóny béžovej, zelenej, modrej a čiernej.

Wild Animals

Zatiaľ čo Serengeti ponúka aj vďaka veľkoformátovému rozmeru tapety veľmi realistický obraz prírody, Madagascar a Samburu vsádza na častejšie opakovanie motívu (hoci sa tiež jedná o veľkoformátové tapety, so šírkou 180 cm). Možno tak až pri bližšom pohľade odhalíte obrysy tropických rastlín a v nich sa ukrývajúcich živočíchov.

Wild Animals

 

Eastern Simplicity

Od dobrodružstva k zenu. S kolekciou Eastern Simplicity sa prenášame ďalej na východ, kde sa necháme obklopiť harmonickými, ručne maľovanými motívmi, ktoré nabádajú k spomaleniu a odpočinku. Skvele sa budú hodiť nielen do spálne, a to aj vďaka tlmeným tónom pastelových aj neutrálnych farieb.

Eastern Simplicity

Dancing Crane alebo tancujúci žeriav sa stal predlohou pre akvarelovú maľbu umelkyne Emmy von Brömssen. Vtáka, ktorý je uctievaný v mnohých ázijských kultúrach, zachytila ​​pri jeho jarnom tanečnom rituáli. Vyberte si zo štyroch farebných prevedeniach a nechajte ho, aby sa roztancoval aj na vašich stenách.

Eastern Simplicity Dancing Crane

Pokiaľ sa vám pri zmienke východného umenia ihneď vybavia obrazy umelca Katsushika Hokusaiho, zrejme vás neprekvapí, že sa jeho slávna panoráma zasneženého vrcholku hory Fuji a trblietajúcich sa vôd tichej rieky Tama objavuje v kolekcii tiež. Originálny drevoryt z 30. rokov 19. storočia premenila švédska značka na tapetu v spolupráci s Göteborgským múzeom Röhsska, ktoré sa špecializuje na východoázijské umenie.

Eastern Simplicity

V kolekcii nechýbajú ani menej nápadné motívy, ktoré tak pocit pokoja navodia ešte o kus ľahšie. Napríklad Ink Bamboo je tapeta s jemnou orientálnou potlačou na pozadí ryžového papiera, The Wave zase pripomína šumenie vĺn nekonečného oceánu.

Eastern Simplicity Ink Bamboo

Eastern Simplicity The Wave

Novinky v portfóliu švédskej značky BorasTapeter ukazujú, s akou rozmanitosťou je možné k designu tapiet pristupovať. Vybrať si tak môžete z kvalitných vliesových tapiet najrôznejších vzorov a farieb, pomôcť vám pritom môže aj náš článok o tom, ako vybrať tú pravú.

Jste z Česka? Přejděte na Nové tapety od BorasTapeter

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť